RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DEBUUTROMAN VLAARDINGER

A terugkeerVLAARDINGEN- De Vlaardingse auteur Christiaan Zachariasse debuteert met de roman Terugkeer der Zielen. Het werk ligt sinds deze week in de boekhandel van Vlaardingen en is online verkrijgbaar.

De roman vertelt het levensverhaal van de Rotterdamse bankier Antoon Saaftinge. Zijn huishoudster wordt zwanger van hem. Beiden dragen dit grote geheim met zich mee. Zij vertrekt naar Nederlands‐Indië waar het onwettige kind opgroeit als zoon van een planter. Antoon blijft in Nederland met zijn wettige echtgenote. Er vindt een fataal ongeluk plaats in Indië, waarbij de onwettige zoon komt te overlijden. Op exact hetzelfde moment van het ongeluk, wordt in Rotterdam de nu wettige zoon van Antoon geboren. Is het toeval of lotsbestemming?

Er zijn liefde, intriges, verraad, oorlog en verzet. Jaren later, na het overlijden van Antoon komt zijn zoon erachter dat hij een halfbroer heeft gehad in Indië. Het intrigeert hem en hij besluit erheen te gaan op zoek naar antwoorden. Een spannende roman die zich afspeelt tussen 1918 en 1981, waarbij Rotterdam en omgeving én Nederlands‐Indië, centraal staan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *