Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DE VOOR- EN NADELEN VAN ZELF SEO UITVOEREN

Wanneer het om de marketing van je bedrijf gaat, kom je al snel voor de vraag te staan: ‘Moet ik SEO uitbesteden aan een marketingbureau zoals DoubleSmart of kan ik het zelf doen?’ Dit hangt af van verschillende factoren, zoals hoeveel je zelf van SEO weet en of je naast je reguliere werkzaamheden hier tijd voor hebt. Om jezelf hier beter inzicht in te verwerven is het van belang om overzicht te hebben op welke manier je SEO kunt uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld content op je website plaatsen die aan alle SEO-standaarden voldoet. Denk hierbij aan het schrijven van een metabeschrijving of een aangepaste URL. Daarnaast is er nog een andere manier om SEO zelf uit te voeren, namelijk door middel van sociale media en het opzetten van een campagne. In dit artikel worden de voor- en nadelen van het zelf uitvoeren van SEO op je website en daarbuiten op een rijtje gezet.

Voordelen van het zelf uitvoeren van SEO

Net zoals bij iedere taak of strategie zijn er voordelen en nadelen. Ga je SEO niet uitbesteden maar zelf uitvoeren? Dan kan een bijkomend voordeel zijn dat je veel geld kunt besparen. Je hoeft namelijk geen expert in te huren om deze activiteiten op te pakken. Ook kun je ervoor kiezen om iemand binnen je bedrijf op te leiden zodat deze voortaan de SEO-activiteiten kan oppakken. Het bespaarde geld kun je vervolgens weer gebruiken om een advertentiecampagne op te starten. Een ander bijkomend voordeel van het zelf uitvoeren van SEO is dat je zelf over de beste inzichten beschikt wat betreft het gedrag van je klanten. Dit zorgt ervoor dat je hier in je SEO-strategie op kunt aansluiten. Bovendien zorgt het ervoor dat jij zelf over alle controle beschikt wat betreft het plaatsen van content.

Nadelen van het zelf uitvoeren van SEO

Denk je erover om SEO uit te besteden aan een marketingbureau zoals DoubleSmart? Veel bedrijven kiezen hiervoor omdat er veel tijd in SEO gaat zitten. Het is namelijk belangrijk om echt regelmatig goede content te plaatsen die aan alle maatstaven van SEO voldoet. Daar gaat enige tijd en moeite in zitten om een adequaat plan op te stellen en deze vervolgens consistent uit te voeren. Een ander nadeel aan het zelf uitvoeren van SEO is dat je er veel kennis voor nodig hebt. De algoritmen van Google zitten complex in elkaar en zijn voortdurend in ontwikkeling.

SEO zit complex in elkaar

Ook op het gebied van zoekwoorden is het niet zo makkelijk als het lijkt. Je kunt niet simpelweg een aantal woorden in een artikel verwerken en dan hopen dat je goed wordt gevonden in Google. Als je teveel of te weinig gebruikt, komt dit jouw zoekmachinepositie niet ten goede. Een ander gegeven is dat je jezelf continu op de hoogte moet blijven houden van nieuwe ontwikkelingen. Maak je gebruik van verouderde technieken? Dan zou het

zomaar kunnen zijn dat je een boete krijgt. Ook al is het onbewust, een boete riskeren doe je toch liever niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *