Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DCMR SCHIEDAM: FEEST HEIJPLAAT WAS BINNEN GELUIDSNORM

SCHIEDAM- De DCMR in Schiedam heeft in totaal 180 meldingen ontvangen van geluidsoverlast van evenementengeluid op zaterdag 18 en zondag 19 mei.

De meldingen waren van inwoners uit Rotterdam en Schiedam. Het merendeel kwam zaterdagavond binnen tussen 18.00 uur en 23.00 uur. Na onderzoek is door de DCMR vastgesteld dat 156 meldingen zijn toe te schrijven aan het Toffler Festival in het Roel Langerakpark in Rotterdam en 10 aan het lustrumfeest van een studentenvereniging op Rotterdam-Heijplaat. Het hele weekend was er nog het evenement New Skool Rules in Rotterdam-Centrum dat ook voor enkele meldingen zorgde. Op zondag 19 mei kwamen nog een paar meldingen over geluidsoverlast binnen door de Run for Kika die plaatsvond in Roterdam-Zuid.

Bij het Toffler Festival en het lustrumfeest van de studentenvereniging voerden de DCMR metingen uit met geluidmeetsets op de evemenententerreinen en in de omgeving. Bij beide evenementen werden de geluidnormen uit de evenementenvergunning nageleefd.

Het geluid was op grotere afstand dan normaal te horen. Laag in de lucht hing namelijk een zogenaamde inversielaag. Een warmere luchtlaag ligt dan als het ware als een deken over een koudere luchtlaag. Zo’n deken, de inversielaag, vormt dan een soort deksel waar tegen het geluid weerkaatst en extra ver draagt. Ook kan het dan klinken of het geluid dat je hoort van dichtbij komt.

Bij grote evenementen wordt organisatoren in de evenementenvergunning gevraagd omwonenden te informeren met een bewonersbrief. Bij het Toffler Festival zijn 4000 van deze brieven verspreid. Door de meteo-omstandigheden was het evenement op veel grotere afstand hoorbaar dan voorzien.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *