Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DCMR SCHIEDAM: BEZORGEN VUURWERK MAG NIET

SCHIEDAM- De DCMR in Schiedam heeft de verkopers van vuurwerk in de Rijnmond per email op het hart gedrukt dat het bezorgen van vuurwerk niet mag. De handelaren zijn nog eens extra geïnformeerd over het vuurwerkverbod. De boodschap luidt dat de verkoop van fop- en schertsvuurwerk alleen mag in winkels die toch al open mogen zijn en dit soort vuurwerk vorig jaar ook verkochten.

Als het gaat om afhalen: dat mag alleen in winkels die toestemming hebben voor afhalen en in eerdere jaren ook fop- en schertsvuurwerk verkochten, zoals een aantal bouwmarkten.

Daarnaast gelden aanvullende eisen vanuit het Vuurwerkbesluit. Zo mag de verkoop van fop- en schertsvuurwerk alleen plaatsvinden vanuit een verkoopruimte. Een verkoopruimte is een besloten ruimte, of een deel daarvan, waar aflevering van fop- en schertsvuurwerk aan particulieren plaatsvindt. Er mag maximaal 200 kilo fop- en schertsvuurwerk aanwezig zijn zonder dat hiervoor aanvullende voorzieningen moeten komen, zoals een sprinklerinstallatie. DCMR controleert daar ook op.

Verkoop en afsteken van groot vuurwerk, de categorie F2, is dit jaar niet toegestaan. Sterretjes en klein vuurwerk (grondbloemen, fonteintjes) mogen nog wel. Dit heet ook wel fop- en siervuurwerk. Hiervoor gelden aparte regels. Daarom ligt het bijvoorbeeld wel in sommige supermarkten of bouwmarkten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *