RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DANSVOORSTELLINGEN EN MEER IN SCHIEDAM

Ruimte in beweging 1SCHIEDAM- Ruimte in Beweging trakteert het publiek vandaag op twee soorten kunst in één middag.

Het cultureel centrum Ruimte in Beweging opent om 15.00 uur haar deuren aan de Boterstraat 81 voor het publiek om en hen uit te nodigen voor de opening van de nieuwe tentoonstelling: “Gesmolten Verlangen”, georganiseerd door Stichting KunstWerkt. Deze tentoonstelling zal plaatsvinden in de expositieruimte van Ruimte in Beweging. De gasten krijgen de gelegenheid om de kunstwerken te zien en om de kunstenaars van deze werken te ontmoeten. Later in de middag om 16.30 uur zullen de deuren van de grote dansruimte open gaan en worden de gasten uitgenodigd om de twee dansvoorstellingen.

In de afgelopen jaren heeft Ruimte in Beweging een podium en faciliteiten geboden voor de ontwikkeling en presentatie van nieuwe werken van jonge choreografen onder de artistieke leiding van Liat Magnezy. In dit jaarprogramma presenteren zij twee werken van ongeveer 30 minuten lang: ‘Forging’ is een duo voorstelling over de veranderingen die het lichaam in het proces van veroudering ondergaat. Choreograaf Daniela Cruz en performer Angela Diaz Quintela gaven zichzelf de taak om elke ochtend, gedurende twee maanden, naar de sportschool te gaan en te zien wat het zou doen met hun lichaam. Zouden hun lichamen transformeren tot het ideale lichaam? Sculpturale lichaam? Precies op het moment dat het lichaam veroudert?!

Opening tentoonstelling “Gesmolten Verlangen” Stichting KunstWerkt 15.00 uur, toegang gratis Aanvang dansvoorstelling “Dubbele bill” Ruimte in Beweging 16.30 uur, entreeprijs 10 euro uur. Tickets te koop aan de kassa
Opening tentoonstelling “Gesmolten Verlangen” Stichting KunstWerkt 15.00 uur, toegang gratis. Aanvang dansvoorstelling “Dubbele bill” Ruimte in Beweging 16.30 uur, entreeprijs 10 euro uur. Tickets te koop aan de kassa
‘Da Solo’ is een solo stuk over huisvuil en eenzaamheid. Choreograaf en performer Lorenzo Capodiec onderzoekt hoe het werkt met de ‘cultuur van verspilling’ en wat voor invloed het heeft op onze manier van omgaan met anderen en met ons zelf. In zijn solo wil hij de relatie tussen zich alleen voelen en zich als rommel voelen overpeinzen en tegelijkertijd wil hij een manier vinden voor een nieuwe rol of functie voor de rommel in ons leven, met als doel een manier te vinden om zich niet meer alleen te hoeven voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *