WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DANS IN ONTWIKKELING IN WENNEKERPAND SCHIEDAM

SCHIEDAM- Liat Magnezy en het team van Magnezy Dance Productions van Dans in Ontwikkeling komen met een nieuwe productie op dinsdag 1 november om 20.15 in Theater Wennekerpand, Schiedam.

‘Two people in a room, 2022’

is een titel die passend is voor een ansichtkaart, in de verbeelding van choreograaf Adrian Thömmes. Samen met Mariona Vinyes Ràfols schetst Adrian een beeld van twee individuen en hun relatie. Samen in één ruimte onderzoeken zij op een ongemakkelijke, onhandige manier hun nauwe contact. Zij delen intimiteit maar zijn tegelijkertijd afstandelijk. Wat zijn ze voor elkaar? Vrienden, familie, minnaars? Het lijkt alsof zij elkaar niet meer zien. Iets is kapot, verloren gegaan. Wat is hen overkomen? Vinden ze elkaar terug? Geïnspireerd door filmmakers als Aki Kaurismäki en Wong Kar-Wai willen de makers iets vertellen dat verder gaat dan woorden, dat te vinden is in de nuances van beweging en gebaar.

Anatomy of (un) Holding | (NL première!)
Choreografe Shani Bar Dimri benadert het lichaam als een landschap dat herontdekt moet worden door de fysieke biografie als leidraad te gebruiken. Zij bestudeert het lichaam als een evolutionair proces. In haar solo beweegt performer Rotem Greenberg over de grond. Haar vrouwelijk lichaam valt, vouwt, ligt, maakt ruimte voor wat onzichtbaar is. Jouw blik wordt uitgenodigd haar vormen te beluisteren. Geef de trillingen de ruimte te weerkaatsen in je ogen; geef de tijd aan spier-emotionele gedachten over wanneer en waar we aan vasthouden.

Dans in Ontwikkeling is een project van Liat Magnezy (Magnezy Dance Productions), in samenwerking met Theater aan de Schie, met als doel een ondersteunend platform te generen voor beginnende choreografen om hen te begeleiden in hun eerste stappen naar een onafhankelijke professionele status. Dit platform voorziet zowel in de begeleiding als de faciliteiten voor choreografen om een nieuwe dansvoorstelling te ontwikkelen en de plek om het te presenteren. Naast deze nieuw gemaakte voorstelling, programmeren we steeds een al bestaand stuk van een beginnende professionele choreograaf.

Let op: deze voorstelling vindt plaats in het Wennekerpand.

dinsdag 1 november 2022
20.15 uur

Meer weten? Klik HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *