WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

D66 VLAARDINGEN GAAT VOOR ENERGIECOACHES TEGEN HOGE REKENINGEN

VLAARDINGEN- Vrijwillige energiecoaches moeten het de inwoners van Vlaardingen makkelijker maken om energie te besparen, vindt D66. ‘De energierekening dreigt voor veel Vlaardingers onbetaalbaar te worden’, stelt de partij. Volgens D66 kan snel veel energie besparen een belangrijke bijdrage zijn om dit risico te verkleinen.

Vlaardingers kunnen voor hulp en advies nu al terecht bij de Woonwijzerwinkel van het Servicepunt Woningverbetering, maar volgens D66 vergt het zelfredzaamheid, en vaak ook financiële middelen, om betaalbaar tot energiebesparing te komen. Dat geld zou niet iedereen hebben.

De overheid heft 40% belasting over het verbruik van elektriciteit en aardgas. Door die extra belasting wordt de totaalprijs van energie hoger. U betaalt de energiebelasting aan uw energieleverancier, die de belasting weer afdraagt aan de Belastingdienst.

8 reacties op “D66 VLAARDINGEN GAAT VOOR ENERGIECOACHES TEGEN HOGE REKENINGEN

  1. Kan deze partij alstublieft opgedoekt worden en zo snel mogelijk ook. Hun eigen leider van dit kartel is 1 van de hoofdverdachte dat Nederland helemaal naar de kl*te gaat, donder op met jullie coaching zorg dat je leider aan de tafel gaat zitten en wat aan deze crisis gaat doen. Zodat mensen weer een beetje adem krijgen.

  2. Stuur die coach naar de tweede kamer en laat hem zeggen dat de belastingen op energie en gezonde producten als de wiedeweerga omgezet moeten worden naar subsidie.

  3. Vooral niet de belastingen op energie opheffen. Of op zijn minst de btw er voorlopig een hele tijd vanaf. Maar daar horen we de kruipertjes van freule Kaag niet over???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *