Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

D66 VLAARDINGEN: DODE VOGELS DOOR WINDTURBINES ‘VERVELEND’

VLAARDINGEN- De komst van twee extra windturbines bij het voormalige Oeverbos in Vlaardingen is zeer vervelend voor mensen en dieren die daar last van hebben, maar er is wel draagvlak. Dat alles stelt de D66-fractievoorzitter Koen Kegel tijdens de Raadskamer.

Kegel: “Ik zelf ben blij dat het dan in iedere geval wel draagvlak heeft. Dat merk je ook. Dat daar dan alsnog mensen hinder van zullen ondervinden begrijpt D66 zeer goed. Dat is zeer vervelend. En dat er ook dieren hinder van zullen ondervinden is ook vervelend.”

Naar verwachting zal de gemeenteraad binnenkort het bestemmingsplan wijzigen waardoor plaatsing mogelijk wordt. Kegel: “Wat D66 betreft is het jammer dat het er niet meer zijn geworden vanwege de ontwikkelingen van het blankenburgtraject.”

Alleen enkele bewoners van de Zuidbuurt kwamen recent met bezwaren. Volgens hen is plaatsing in strijd met het project Bijzonder Provinciaal Landschap. Bij wethouder Ivana Somers (Leefbaar) sloeg de schrik even om het hart, maar volgens een kaart van de Provincie komen de windturbines net niet te staan in het strookje Bijzonder Provinciaal Landschap.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *