Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

D66-ER SCHIEDAM HEKELT VELE WANPRAKTIJKEN ISLAMITISCH ONDERWIJS

SCHIEDAM- Eén van de redenen waarom gemeenten geen toestemming verlenen voor verdere oprichting van islamitisch onderwijs in Nederland zijn de vele wanpraktijken elders binnen het islamitisch onderwijs. Dat stelt het Schiedamse commissielid Zülfikar Güler (D66) naar aanleiding van nieuwe onthullingen over misstanden bij het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. Güler haast zich te benadrukken dat dit zijn persoonlijke mening is.

Enkele voorbeelden aan wanpraktijken uit de afgelopen jaren:

De basisscholen van de Stichting Islamitisch College (SIC) in Schiedam kwamen vorig jaar in het nieuws wegens het gebruik van dubieus lesmateriaal.

Berucht is ook de grootschalige eindexamenfraude op de islamitische middelbare school Ibn Ghaldoun in Rotterdam.

In 2006 werd Khalid Boutachekourt aangesteld als interimbestuurder bij de islamitische SIBAscholen in Amsterdam, om orde op zaken te stellen nadat het bestuur daar fraude had gepleegd. Niet veel later bleek dat Boutachekourt zelf betrokken was bij financiële onrechtmatigheden van een andere islamitische school in Almere.

De gemeente Vlaardingen wordt er ondertussen van verdacht alles in het werk te stellen om de oprichting van een eerste islamitische basisschool van SIC in de haring stad te blokkeren. De verdenking komt van de fractie van Denk in de Schiedamse gemeenteraad. Volgens Denk is er grote behoefte aan een islamitische basisschool in Vlaardingen, omdat de twee scholen van SIC in Schiedam vol zouden zitten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “D66-ER SCHIEDAM HEKELT VELE WANPRAKTIJKEN ISLAMITISCH ONDERWIJS

  1. Typisch Denk, eigenlijk net een klein kind, krijg het zijn zin niet is er een reactie moord en brand te gillen of eigenlijk beter discriminatie. In Schiedam is ook geen plek voor islamitische scholen, ander woord voor geen plek is integratie, maar goed ons geweldig stadsbestuur heeft er al 2 toegestaan. Gezien de hoge dekkingsgraad op deze islamitische scholen zal Denk nog wel verder groeien. Diep triest. Nederland verdwijnt in het islamitisch moeras.

  2. Zo ie zo dat deze scholen worden opgericht, ze kunnen ook thuis onderwijs krijgen over de koran door hun ouders. Zoals bij andere geloven de kinderen ook onderwijs krijgen over de de bijbel door hun ouders. Wij mogen in de Islamitische landen ook geen christelijken scholen oprichten dus waarom hier dan wel. Ik merk dat de islamitische kinderen al een jaar hebben meegekregen over de westerse cultuur en of maatschappij en dat wordt alleen maar gesterkt door het onderwijs op deze scholen. De taal Nederlands is schrikbarend slecht en dat wordt er niet beter op als ze op een islamitische school zitten.
    Maar ja Nederland hè braafste jongetje van de klas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *