WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CULTUUR COÖRDINATOREN VLAARDINGEN EN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Jenever- en de Haringstad hebben sinds april een interne cultuur coördinatoren. Leerkrachten van Schiedamse en Vlaardingse basisscholen hebben de cursus tot icc’ers succesvol afgerond en kunnen zich nu gaan buigen over de visie en het programma cultuureducatie van hun basisschool. Cultuureducatie is immers een kwestie van onderwijskwaliteit.

Op woensdag 20 en 27 mei worden in Schiedam en Vlaardingen de jaarlijkse Cultuureducatie Netwerkbijeenkomsten georganiseerd. In beide steden zijn directeuren, icc’ers en overige leerkrachten van de plaatselijke basisscholen evenals aanbieders van cultureel educatieve programma’s en medewerkers van culturele instellingen van harte welkom.
kade 40
Mooi Werk organiseert de netwerkmiddag in Schiedam op 20 mei. Hier zal Edwin van Meerkerk, universitair docent op de Radboud Universiteit de middag aftrappen. Hij heeft een mening over kunsteducatie (kan creatiever) en cultuurbeleid (kan beter).

Op 27 mei in Vlaardingen is de organisatie in handen van Kade40. Daar start Lodewijk Ouwens, met cultuur én natuur als zijn passies, met inspirerende key-note over cultuuronderwijs in in het primair onderwijs. De middagen staan verder in het teken van kennis delen en uitwisselen van ervaringen, afgewisseld met muzikale en theatrale intermezzo’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *