Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CORONA-VERDACHTE PATIËNTEN NAAR MARGRIETHAL SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Margriethal in Schiedam wordt de komende periode ingezet als extra huisartsenlocatie voor de beoordeling van corona-verdachte patiënten. De post in de Margriethal is bedoeld voor mensen die door huisartsen uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam worden doorverwezen. De zorg voor patiënten met klachten die kunnen duiden op het coronavirus moet zo goed en veilig mogelijk verlopen. De extra locatie is een initiatief van onder andere de GHOR, het geneeskundige onderdeel van de Veiligheidsregio, de gemeente Schiedam en Huisartsenpost Schievliet locatie NWN.

Patiënten met klachten die kunnen wijzen op het coronavirus worden hier op verwijzing van de huisarts of een medewerker van de huisartsenpost onderzocht en beoordeeld. Dat betekent dat patiënten niet zonder afspraak naar deze locatie kunnen komen. Zij moeten altijd eerst hun eigen huisarts bellen, of tijdens de avonden, nachten en weekenden de huisartsenpost. Alleen de huisarts of de medewerker van de huisartsenpost kan naar de locatie in de Margriethal verwijzen en een afspraak maken. Huisartsen en doktersassistenten zullen de locatie in de Margriethal in diensten bemannen.

Door corona-verdachte patiënten te onderzoeken op één locatie houden de huisartsenpraktijken in de regio ‘corona-vrij’, zodat daar patiënten met andere klachten kunnen worden behandeld. Ook beperken ze zo het risico op besmetting van patiënten en medewerkers op de huisartsenpraktijken en de huisartsenpost. Door deze maatregel gaat men zo efficiënt mogelijk om met de beschermende kleding die huisartsen dragen.

De gemeente zet verkeersregelaars in, maar omdat bezoekers alleen op afspraak komen, blijft het aantal bezoekers en geparkeerde auto’s beperkt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *