Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

COLLEGE VLAARDINGEN LEVERT GEEN CENT IN

VLAARDINGEN- Burgemeester en wethouders van Vlaardingen hoeven geen enkele moeite te doen om hun volledige salaris te behouden van zo’n 8.000 euro per maand. Oppositiepartij PvdA springt in de bres om het salaris van de bestuurders te beschermen. De Vlaardingse collegeleden houden ondertussen de kaken stevig op elkaar wanneer een voorstel voor salarisafdracht – een initiatief de fractie Boers (fB) – wordt bestreden door de sociaaldemocraten vanuit de oppositiebanken. Alle overige partijen en het college zwijgen instemmend. Er hoeft zodoende geen cent te worden ingeleverd nu Vlaardingen een miljoenentekort moet zien weg te werken door verhoging van onder meer de lokale belastingen.

De PvdA vindt dat raadslid Ron Boers (fB) eerst maar eens naar zichzelf moet kijken. Stefanie Solleveld (PvdA): “U heeft het erover dat het college op die manier kan laten zien dat ze het voor de stad doen. Hoe staat dit in verband met het feit dat u aan het begin van deze periode uw raadsvergoeding blijkbaar niet voldoende vond om het voor de stad te doen? Daarom heeft u uw hand naar de wethouder uitgestoken.”

Solleveld doelt op de afspraak die bestond tussen Boers en de toenmalig wethouder Frans Hoogendijk (ONS). De twee hadden de onderlinge afspraak dat als een van hen wethouder zou worden, die aan de ander maandelijks 1.000 euro zou geven. Immers de twee waren 4 jaar een team, dus de ‘beloning’ zou gedeeld worden. Die betaling werd door onderlinge onenigheid na 3 maanden beëindigd door Hoogendijk.

De fB bestrijdt de vergelijking die Solleveld maakt. Boers (fB): “Een raadslid verdient heel, heeeel veel minder dan een wethouder. Hij verdient misschien wel meer, maar hij krijgt minder. Daarbij is het ook nog eens een keer zo dat een wethouder het goed betaald doet. Het ene raadslid heeft een fulltime baan en krijgt zijn vergoeding er nog eens bij. Een ander heeft besloten om fulltime het raadslidmaatschap te doen. Waarom heb ik zelf destijds geld gekregen? Omdat voor als je meer als fulltime dit soort werk doet, dan kan je niet rondkomen van een raadsvergoeding. Dat weet iedereen. Dus ik snap niet wat het punt daarvan is.”

Vanuit de fracties van VVD en het CDA wordt hoofdschuddend gereageerd op Boers. Bij coalitiefractie Kerkhof (fK) wordt uitleg gegeven. Marcel Kerkhof (fK): “Kijk, een raadslid heeft geen salaris. Die verdient helemaal geen geld. Het is een vergoeding. Als ik mijzelf als voorbeeld neem: ik heb gisteren en vandaag vrij genomen van mijn werk, zodat ik tijd had om dingen door te nemen. Die vergoeding is onder andere daarvoor bedoeld, omdat jij verplicht bent om af en toe van je werk vrij te nemen. Het is ook geen baan. Het is meer een soort taak, het raadslidmaatschap.”

Het uiteindelijke voorstel om het college salaris te laten inleveren wordt door de gemeenteraad bijna unaniem verworpen. Alleen de mannen van de fB stemmen voor.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *