Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

COFFEESHOP PARKWEG SCHIEDAM LAAT BUURT BINNENKORT KENNISMAKEN

SCHIEDAM- De exploitanten van de volgende week te openen coffeeshop op de Parkweg in Schiedam-Nieuwland zullen op korte termijn contact leggen met de omgeving om kennis te maken, informatie te delen over hun bedrijfsvoering en gelegenheid te geven voor het stellen van eventuele vragen. Ondertussen staat de mogelijkheid open om de komende 6 weken bezwaar te maken tegen de verstrekte vergunning voor de coffeeshop.

In het (gedateerde en ondertekende) bezwaarschrift moet staan waarom u tegen de wijziging bent en waarom u vindt dat u rechtstreeks in uw belang bent getroffen. Het bezwaarschrift kunt u sturen aan de burgemeester van Schiedam, Postbus 1501, 3100 EA Schiedam. Intussen blijft de gewijzigde vergunning geldig.

Volgende week start een coffeeshop op de hoek Parkweg-Noordvestsingel. De zaak mag per 8 februari de deuren openen. Het gaat om een verhuizing van coffeeshop Bamboo vanuit de Boterstraat. De exploitant van Bamboo heeft toestemming van de gemeente om de voormalige Pizzeria en grillrestaurant Palmayra te betrekken, mits vanaf 8 februari de exploitatie in de Boterstraat wordt beëindigd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

7 reacties op “COFFEESHOP PARKWEG SCHIEDAM LAAT BUURT BINNENKORT KENNISMAKEN

  1. Er lijkt hier sprake van een zekere gemeentelijke-misleiding want de verleende vergunning ziet uitsluitend op horeca-activiteiten en de rest is en blijft verboden en wordt door de burgemeester op grond van een soort ‘omgekeerde openbare orde’ gedoogd door de horeca-ondernemer op een bepaalde lijst te plaatsen. Eventuele bezwaren van omwonenden zien hooguit op de horeca-vergunning en niet op de rest. Iets essentieels verzwijgen staat meestal voor volksverlakkerij…

  1. 500 gram ‘door de kaboutertjes’ aangevoerd via de achterdeur wordt gedoogd. Een keer iemand uitgelegd dat gedoogd iets anders is als legaal. Desgevraagd dacht hij dat in Nederland de Militaire Dienstplicht die ik daarbij aanhaalde, had afgeschaft.

   De Militaire Dienstplicht geldt overkort en dienstplichtigen krijgen nog steeds hun nummer toegekend, alleen wordt er beleidsmatig niet opgeroepen, maar dat kan zomaar ineens anders zijn.

   Ik legde het gedogen uit aan de hand van een dan net gepubliceerde zaak waarbij de ondernemer van de bij handhaving inbeslaggenomen hoeveelheid die de 500 gram te boven ging, de volgens diens advocaat toegestane hoeveelheid van 500 bij de strafrechter terug te vragen. Dat lijkt logisch maar is het niet.

   De strafrechter merkte op dat hij, anders dan een bestuurs-ambtenaren als burgemeesters en Officieren van Justitie, als rechterlijk ambtenaar nu eenmaal wel is gehouden aan de de wet, en in die wet staat nu eenmaal dat de in beslaggenomen genotsmiddelen geheel verboden zijn zodat de inbeslagname rechtmatig was.

   Een bekende Haarlemse jongen dacht alweer lang geleden dat dezelfde kunsten ook best wel bij onze zuiderburen in Antwerpen mogelijk zouden zijn. Mispoes, want al zou een burgemeester iets al gedogen; Belgie kent geen halfzachte ‘Officieren van Justitie’ die rechtsstreeks onder de Minister vallen in het kader van een soort gedoogde klassenjustitie, maar onafhankelijke Onderzoeksrechters die eveneens de wet zullen moeten handhaven in plaats van bepaalde zaakjes zo nodig met de nodige list en bedrog te gedogen waarbij niet de daad maar de persoon de beslissende factor tot al dan niet vervolgen is.

 1. Vraag me af of er ook nog een soort van AHOJG lijst van gedoogde criminele organisaties als Stroomopwaarts MVS en ex. art. 140 WvSr. met dat SOW participerende bedrijven komt…

 2. Viel mij op dat de hasjtent op de Broersveld ook open is. Waarschijnlijk ziet de gemeente dit wel als een noodzakelijke behoefte, verstrengelde belangen? Hoe krom kan het zijn dat verslaving aan drugs en de voorzienig daarvan open mag zijn en overige winkels niet. Als een eigenaar van een kapperszaak voor zijn eigen deur staat, staat er binnen 1 minuut een stadswacht in zijn nek te hijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *