Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

COALITIE VOOR VLUCHTELINGEN SCHIEDAM

Omwonende vrezen voor een pand vol gefrustreerde mannen die zich vervelen met alle gevolgen van dien, maar met extra straatverlichting rond de flats in de buurt van de opvang ziet de VVD een deel van de onveiligheid als opgelost. PvdA en CDA verwachten veel van een beheerscommissie en de huismeester in het pand van de vluchtelingen.
Omwonenden vrezen voor een pand vol gefrustreerde mannen die zich vervelen met alle gevolgen van dien, maar met extra straatverlichting rond de flats in de buurt van de opvang ziet de VVD een deel van de onveiligheid als opgelost. PvdA en CDA verwachten veel van een beheerscommissie en de huismeester in het pand van de vluchtelingen.

SCHIEDAM- Alle coalitiepartijen in de Schiedamse gemeenteraad hebben zich dinsdagavond -in de eerste termijn- al positief uitgesproken vóór de komst van een vluchtelingenopvang aan de Willem Passtoorsstraat.

D66 noemt de opvang van vijftig vluchtelingen te behappen (“Laten we nieuwkomers niet alleen zien als probleem”).  De SP heeft het over de komst van ‘nieuwe Schiedammers’. Het CDA doet weliswaar een dringend appél op het serieus nemen van de zorgen vanuit de buurt, maar staat niet afwijzend tegenover de huisvesting van de vluchtelingen in Nieuwland. Bij de  VVD lijkt het vooral te gaan om extra straatverlichting en een beheerscommissie. Een wens die ook leeft bij de PvdA.

Ook vanuit de oppositie klinken instemmende geluiden van onder andere het AOV, GroenLinks en Progressief Schiedam.  In theorie ruim voldoende om het raadsvoorstel voor de vluchtelingenopvang in de Willem Passtoorsstraat  aan een ruime meerderheid te helpen.

De uiteindelijke stemming volgt later op de avond.

 

Zie ook: Insprekers tegen vluchtelingen Schiedam.

Protestverkoop vluchtelingen Schiedam.

Geen registratie vluchtelingen Schiedam.

 

 

 

 

2 reacties op “COALITIE VOOR VLUCHTELINGEN SCHIEDAM

  1. kom op zeg er is hier in Schiedam zoveel armoede ga daar eerst wat aan doen ik vind het niet kunnen er is hier al ellende genoeg nemen jullie ze lekker zelf thuis

  2. Als er nu een oorlog zou uitbreken, laten we zeggen door de uitnodiging van alle vluchtelingen en dus een oorlog tussen de islam en het westerse leven….is dat een oorlog waar ik of jij voor hebt gekozen of is dit een oorlog waar de regering en de EU voor heeft gezorgd????
    Zelf wordt ik niet meer opgeroepen, maar mijn zoon gaat echt niet vechten voor de EU, en noem mij maar een lafaard, maar dacht je nu echt dat de kinderen van de regering werden opgeroepen???
    Denk dat jij niet snapt dat zolang ik geen moer waard ben voor MIJN land dat ik ook niet zal knokken voor MIJN land.
    Kom maar aan mijn vrouw kind of hond…..daar knok ik voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *