Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CION-VICTORIA’04 VLAARDINGEN: 1-1

VLAARDINGEN- De Broekpolder derby tussen Cion en buurman Victoria’04, die in het teken stond van de opening van de nieuwe Cion kantine, heeft geen overwinning opgeleverd. De bekerderby eindigde in een 1-1 gelijkspel, waarbij beide doelpunten vielen in de eerste helft.

Victoria’04 trachtte in de openingsfase met aanvallend spel de tegenstander te overrompelen. Het hoge druk zetten betekende inderdaad, dat Cion het accent op de verdediging moest leggen. In de omschakeling bleken de gastheren niet ongevaarlijk. Victoria’04 kwam in die openingsfase goed weg, toen een hoge voorzet de bal via de binnenkant van de paal in de handen deed belanden van doelman Jens Valk. Naar mate de wedstrijd vorderde ontstond er een spannend duel, waarin beide ploegen niet voor elkaar onder deden.

Halverwege de eerste helft zette Cion over de rechterflank een counter op. De lage voorzet werd door de inglijdende Jordi de Kimpe in het eigen doel gewerkt: 1-0. Victoria’04 bleef op jacht naar doelpunten. En die kwam er ook vlak voor de rust. Vincent van den Bogerd kreeg ruimte op het middenveld, waarna een voorzet op maat op het hoofd van Roy Meerten belandde, die diagonaal afrondde: 1-1.

In het tweede bedrijf bleven beide poloegen strijden voor de winst. Halverwege de tweede helft moest Victoria’04, door 2 rode kaarten (Dempsey Varela en Michael Asmus, beide 2 maal geel) met 9 man het gelijke spel zien vast te houden en dat lukte. Het had zelfs weinig gescheeld of het 9-tal was er vandoor gegaan met de winst, maar doelman Bryan Struis redde een aantal malen knap en wist kort voor tijd het antwoord op een prachtige omhaal van Denzel Asmus.

Opstelling Victoria’04: Jens Valk, Lars Kortleven, Jordi de Kimpe, Dempsey Varela, Nailey Girigorie, Vincent van den Bogerd (46: Remon van Prooijen), Gianluca Been (85: Oscar Knecht), Miquel Asmus, Bob Planken, Roy Meerten, Michael Blok (60: Denzel Asmus).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *