Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CDA-WETHOUDER SCHIEDAM: ”HELAAS GEEN 3e ISLAMSCHOOL”

SCHIEDAM- Wethouder Patricia van Aaken (CDA) kan niet vaak genoeg benadrukken dat de gemeente er echt alles aan heeft gedaan om de komst van een derde islamitische basisschool in Schiedam mogelijk te maken. Maar de aanvraag van de Stichting Recht van mijn kind voldoet op geen enkele manier aan de wettelijke vereisten, dus adviseert Van Aaken de gemeenteraad negatief over de aanvraag. Tegenover de raadscommissie valt het woord ‘helaas’ tot drie maal toe, in de korte uitleg van de wethouder, over alle geboden hulp bij het indienen van de aanvraag (“Daar is helaas geen gebruik van gemaakt. Helaas is dat niet tot uiting gekomen in het uiteindelijke voorstel. Wij kunnen helaas niet anders dan dit concluderen.”)

De stichting heeft de prognose voor het aantal te verwachte leerlingen niet op orde. Van Aaken: “We behandelen elke aanvraag zoals die hoort volgens de procedure . En we hebben echt gewezen op de mogelijkheden die er zijn. Hoe de onderbouwing eruit ziet en wat we nodig hebben. Daar is helaas geen gebruik van gemaakt. Wij kunnen helaas niet anders dan dit concluderen. Dus we hebben de procedure echt gewoon volgens de wettelijk vereisten gevolgd.”

Ondertussen wil de Stichting Islamitisch College (SIC) een van de twee bestaande islamitische basisscholen fors uitbreiden in Schiedam. Van Aaken: “Wij hebben die signalen ook gekregen dat er die behoefde is. Die aanvragen zijn inmiddels ook bij ons binnen. In ons huisvestingsprogramma, wat er aan komt in december, daar is het in meegenomen, de vraag van Ababil en El Furkan.”

De SIC krijgt sowieso 124.400 euro van de gemeente Schiedam voor de aanschaf van nieuw schoolmeubilair en een nieuw onderwijsleerpakket (OLP) voor basisschool Ababil in Nieuwland. Het SIC krijgt ook 56.800 euro voor uitbreiding van het meubilair van Ababil. In maart 2015 ontving de SIC een bedrag van 800.000 euro van de gemeente om de voormalige technische school aan de Nieuwe Damlaan te betrekken. De gemeente heeft toen ook het eigendom van het schoolgebouw met het bijbehorend terrein overgedragen aan de SIC.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

9 reacties op “CDA-WETHOUDER SCHIEDAM: ”HELAAS GEEN 3e ISLAMSCHOOL”

 1. Wat tot drie maal helaas?Ook in Vlaardingen is deze aanvraag tot drie keer toe afgewezen.Integreren doe je om kinderen naar een gewone openbare school te doen.Niks geen hokjes wij in Nederland gaan steeds meer zien dat alle christelijke enz niet meer van deze tijd zijn!

 2. Ik ben geen echte voorstander van bijzonder onderwijs omdat dit segregatie in de hand werkt en tegenstellingen vergroot. Maar goed vrijheid van onderwijs is bijna heilig binnen onze samenleving. Toch wil ik een uitzondering maken voor Islamitisch onderwijs. Dit zou bij wet moeten worden verboden omdat deze gewelddadige idiologie totaal niet past in onze vrije westerse samenleving. De Islam bestrijdt deze vrijheden en hoort niet thuis in Schiedam, Nederland, Europa, kortom de westerse beschaafde wereld.
  Dus geen Islamitisch onderwijs in Schiedam.

  1. Jan verwoord het goed ! nederland gaat kapot aan de uitzonderingen !
   gewoon naar een school voor iedereen en geen speciale.geloof scholen !

 3. HELAAS is de afgelope jaren gebleken dat het islamitisch onderwijs in Nederland dramatisch achterblijft bij de nationale onderwijsstandaard.

  HELAAS is de afgelopen jaren vastgesteld dat islamitische scholen in Nederland tevens een bron van extremisme en radicalisatie zijn.

  HELAAS zegt het merendeel van de onderwijsplichtige Turkse en Marokkaanse jongeren in dit land een aanhanger te zijn van IS en het Kalifaat.

  De dringende vraag is of onze overheid dit alles maar heel begripvol moet blijven accomoderen?

  Want wordt het niet de hoogste tijd voor wat wetsherzieningen, bedoeld om de grondbeginselen van onze traditionele rechtstaat veilig te stellen tegen misbruik van buitenaf, en een vijandige overname van binnenuit?

  Want geloof is hier toch vooral een privé aangelegenheid? Waarmee het individu een persoonlijke spirituele behoefte vervult? Iets wat je zelf achter je eigen voordeur doet? En wat je niet opdringt aan anderen?

  Kunnen we daarom niet alle religies in NL rechtswettelijk de status van ‘hobbyclubje’ toekennen? Dan zijn we tenminste van dat gezeur af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *