Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CDA VLAARDINGEN BLIJFT STIJDEN VOOR ‘EIGEN ZIEKENHUIS’

VLAARDINGEN- Er zit nauwelijks groei in de petitie voor behoud van de afdeling kindergeneeskunde bij het Vlieland Ziekenhuis. Na een week heeft het CDA in Vlaardingen – initiatiefnemer van de petitie – de lijst met enkele tientallen ondertekenaars zien groeien. Op 25 januari stond de teller op bijna 1.000 medestanders. Momenteel is dit opgelopen tot iets meer dan 1.080.

Voor de microfoon van Omroep Vlaardingen benadrukt CDA-fractievoorzitter Corné Venema het belang van een volwaardig ziekenhuis in Schiedam. Hij vreest dat het ziekenhuis een polikliniek wordt . Venema: “En dat er straks in Rotterdam vier volwaardige ziekenhuizen zijn.”

Het CDA Vlaardingen roept Franciscus Gasthuis op het ziekenhuis in Schiedam niet verder uit te kleden. Een ziekenhuis zonder kinderafdeling, kraamzorg en 24/7 Spoedeisende Hulp zou je bijna geen ziekenhuis meer kunnen noemen.

Venema: ““Ik ga graag naar een ziekenhuis waar je ook weer makkelijk terug naar huis kan. Waar de bereikbaarheid goed van is. Dat je niet in de file staat op de A20.”

“Het servicegebied van het Vlietland Ziekenhuis strekt zich uit van Hoek van Holland tot en met Schiedam en Pernis, Hoogvliet zelfs. Die kunnen allemaal goed naar het Vlietland Ziekenhuis komen. Dat is echt ruim voldoende om een volwaardig ziekenhuis in stand te houden. Er is helemaal geen noodzaak voor om er vier in Rotterdam te hebben. Het is ook best een risico als je al die ziekenhuizen gaat clusteren in een grote stad. Zorg er nou voor een beetje spreiding daarin.”

De petitie tekenen kan HIER.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “CDA VLAARDINGEN BLIJFT STIJDEN VOOR ‘EIGEN ZIEKENHUIS’

 1. Vlietland heeft jarenlang ondermaats gepresteerd, ben uiteraard geen kind wel een volwassen ervaringsdeskundige van de in adequate zorgverlening, met name m.b.t. de juiste diagnosestelling.

  Eind 2018 ‘stiekem’ overgestapt naar het SFG de enige juiste beslissing omdat ik al 1 1/2 jaar vermoedde dat er meer was dan Crohn. Dit klopte 2voudige kanker was mijn afscheidscadeau van het Vlietland. Mogelijk heeft de overstap naar het SFG mijn leven gered.

  Laat de fractievoorzitter v/h CDA zich eens afvragen waarom zo weinig volwassenen de petitie ondertekenen.

  Zou dit heel misschien komen omdat heel veel volwassenen slechte ervaringen hebben met dit ziekenhuis en hun kinderen niet hetzelfde willen laten overkomen!.

  Als de betalers/klanten zelf het Vlietland zien als plek waar je alleen heen gaat bij spoed zegt dit, imo, genoeg.

  Breng geen goed geld naar een foute plek ten behoeve van eigen politieke cv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *