Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CAMERA’S TEGEN VRACHTVERKEER HOOGSTRAAT SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het beloofde camerasysteem komt er echt voor de Schiedamse Hoogstraat, om autoverkeer buiten de venstertijden tegen te gaan. Die toezegging doet het stadsbestuur in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad. De aanleg van het camerasysteem zou meelopen met het project Hoogstraat Plus, maar was er (financieel) geen onderdeel van. De gemeenteraad krijgt binnenkort een plan voorgelegd voor de camera’s.

Het cameratoezicht moet dienen als wapen tegen het overschrijden van de zogenaamde venstertijden: de tijdstippen waarbinnen winkels bevoorraad mogen worden door vrachtwagens.

De totale kosten voor aanpak van de Schiedamse Hoogstraat bedragen nog steeds 2,2 miljoen euro. De gemeenteraad kreeg in augustus te horen dat de herinrichting van de Hoogstraat in afgeslankte vorm doorgaat. In november 2019 startte de openbare aanbesteding voor de herinrichting. Deze aanbesteding ging niet door, omdat de biedingen hoger waren dan de gemeente had verwacht. In de afgelopen maanden is onderzocht hoe de plannen toch zoveel mogelijk kunnen worden uitgevoerd met het beschikbare geld.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *