RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CAMERA PARKWEG SCHIEDAM KAN WORDEN UITGELEZEN

SCHIEDAM- Op de hoek Parkweg-Joop den Uyllaan hangt een van de camera’s waarmee de gemeente eventuele ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling zoveel mogelijk probeert te voorkomen. De burgemeester heeft het over camera’s die kunnen worden uitgelezen door politie en Toezicht & Handhaving. Een woordvoerder van de gemeente laat ongevraagd weten dat dit zou betekenen dat de camera’s live worden uitgekeken.

Tijdens de laatste jaarwisseling (2019-2020) is in Schiedam voor een bedrag van 60.734 euro aan schade geregistreerd. De ergste verstoringen van de openbare orde vonden plaats in Nieuwland. De Parkweg moest meerdere malen bezocht worden vanwege provocatie van hulpverleners, kleine brandjes en vernielingen. Jongeren gooiden hier ook vuurwerk naar winkels, mensen en hulpverleners van brandweer en politie. Er zijn zeven aanhoudingen verricht.

Een jaar eerder sneuvelden op de Parkweg enkele ruiten door het afsteken van zeer zwaar vuurwerk. Onder meer Laurie’s Knipsalon liep schade op.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “CAMERA PARKWEG SCHIEDAM KAN WORDEN UITGELEZEN

  1. Ik denk dat als ze de beelden terug gaan kijken , het allemaal roetveeg beelden zullen zijn . Alles gaat op zwart ………………………

  2. Slim hoor, om de locatie’s van de camera’s te vertellen. Gaan ze gewoon ergens anders rotzooi schoppen of de camera’s stelen c.q. vernietigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *