Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CAMERA BIJ BASISSCHOOL SCHIEDAM VERDWENEN

Op 16 januari hebben vandalen een container in brand gestoken op het schoolplein van de Vlinder. Niet duidelijk is of de camera er toen nog stond. De VVD pleit in het verkiezingsprogramma voor een zichtbare en aanwezige politie die de buurt goed kent. ‘Cameratoezicht geeft criminelen een gezicht’, vindt de partij.

SCHIEDAM- De professionele toezichtcamera nabij RK basisschool de Vlinder in Schiedam-Sveaparken is alweer verdwenen.  Dat is door het gemeentebestuur duidelijk gemaakt aan de fractie van de VVD. Rond de jaarwisseling plaatst de gemeente op meerdere plaatsen voor korte tijd tijdelijke camera’s, vaak op locaties waar in voorgaande jaren of heel recent problemen zijn geweest. De camera nabij De Vlinder betrof zo’n tijdelijke camera.

De liberalen hebben begrepen dat omwonenden vooraf niet zijn geïnformeerd over de camera. Het stadsbestuur bevestigt dit. “Er vindt inderdaad geen communicatie over plaats”, krijgt de partij te horen. “Maar vaak gebeurt het wel op verzoek van omwonenden of bewonersorganisaties.  Daarnaast zijn er de vaste camera’s en daar vindt wel degelijk een informatieronde plaats voor plaatsing.”

Van een aantal locaties verloopt  het  cameratoezicht  binnenkort. Het gaat om onder andere de  Parkweg, Nolenslaan en de camera’s in het Beatrixpark. Het cameratoezicht op deze locaties wordt deze maand geëvalueerd. Op basis hiervan wordt een besluit genomen over eventuele continuering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *