Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CABARETIER PETER JOUKE IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Delftse cabaretier Pieter Jouke (bekend van TV onder meer Padoem Patsss BNN-VARA) speelt op donderdag 12 oktober zijn cabaretvoorstelling ‘Dingen die ik dacht’ in ‘Het Wennekerpand in Schiedam.

Soms denk je dingen voor een tijdje en dan blijkt het helemaal niet waar te zijn. Of juist wel. Pieter Jouke (1973) dacht heel veel en zal u vertellen wat er overeind is gebleven van al die gedachten. Dat doet hij met gevoel voor absurditeit, hogere associatiekunde en met liefde voor het gesproken woord. ‘Een eigenzinnige cabaretier met een fijn gevoel voor literair absurdisme’ en ‘geniaal taalgrappig’– aldus de Volkskrant. Diezelfde krant vergeleek hem met Woody Allen en Wim Helsen. En ‘Jouke is in de loop der jaren uitgegroeid tot een prachtige verhalenverteller’.

Dingen Die Ik Dacht is alweer het vierde soloprogramma van Pieter Jouke. Jouke maakt ook deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) en zit hij bij het one-liners gezelschap van Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en TV programma’s: ‘Zondag met Lubach’. Jouke loopt marathons (is initiatiefnemer van de Humormarathon voor CliniClowns en ambassadeur voor Onderwijs On Stage), schrijft humoristische boeken en is één van de drie breinen achter Burorenkema.nl (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek).

Cabaretier Pieter Jouke donderdag 12 oktober 2017 | Wennekerpand Schiedam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *