Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BUURTPROTEST TEGEN VLUCHTELINGEN SCHIEDAM

Van de Nederlanders vindt 92 procent dat migranten na een paar maanden of jaren weer moeten vertrekken. Bijna twee derde vindt dat ons land vol is: meer migranten kunnen er niet bij. Zo'n 77 procent zegt geen geld te willen doneren aan hulporganisaties. En 96 procent zegt niet bereid te zijn zélf vluchtelingen onderdak te bieden. Dat blijkt uit een grootschalige opiniepeiling in zeven West-Europese landen, uitgevoerd door het gerenommeerde Franse onderzoeksinstituut Ifop.
Van de Nederlanders vindt 92 procent dat migranten na een paar maanden of jaren weer moeten vertrekken. Bijna tweederde vindt dat  Nederland vol is: meer migranten kunnen er niet bij. Zo’n 77 procent zegt geen geld te willen doneren aan hulporganisaties. En 96 procent zegt niet bereid te zijn zélf vluchtelingen onderdak te bieden. Dat blijkt uit een grootschalige opiniepeiling in zeven West-Europese landen, uitgevoerd door het gerenommeerde Franse onderzoeksinstituut Ifop.

SCHIEDAM- Een groep bewoners uit de Willem Passtoorsstraat en omgeving bereidt een protestactie voor tegen de mogelijke komst van een vluchtelingenopvang in de straat. Wat het protest zal behelzen wordt in de loop van maandag duidelijk. Dan zullen ook pamfletten in de buurt worden verspreid om medestanders op te roepen het buurtprotest te steunen.

Dinsdagavond beslissen lokale volksvertegenwoordigers over de opvang in de Willem Passtoorsstraat. Vorige week hebben diverse omwonenden ingesproken bij de gemeenteraad. Meerdere raadsleden lieten toen weten opgelucht te zijn dat het inspreekmoment rustig was verlopen. Tegelijk gaf een aantal raadsleden aan geen bezwaar te hebben tegen een vergelijkbare opvang in hun eigen voortuin.

 

Zie ook: Geheimzinnigheid locaties vluchtelingen Schiedam.

Vluchtelingen Schiedam: 30% waardedaling.Meer locaties vluchtelingen Schiedam.

Schiedammers tegen vluchtelingenopvang.

Bestemmingsplan verbiedt vluchtelingenopvang Schiedam.

Promotiecampagne voor vluchtelingen Schiedam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *