Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BUURT WIL LAND-MARK MAKEN VAN BRASSERIE MAASSLUIS

Eerder vroeg dezelfde groep omwonenden om uitstel van de verhuizing van de vrijdagmarkt. De gemeente wil de markt vanaf het parkeertrein aan de Boogertstraat verplaatsen naar het Marelplein. Daarover bestaat veel ongenoegen. Zo zou het Marelplein onveilig zijn vanwege het zware vrachtverkeer dat daar passeert.  Wanneer het pand van Primera en Biesheuvel Sport wordt gesloopt ontstaat nieuwe ruimte. Door de groep aangeduid als het Sluispolderplein. Daar kan de markt op vrijdag ook terecht, denken zij.
Eerder vroeg dezelfde groep omwonenden om uitstel van de verhuizing van de vrijdagmarkt. De gemeente wil de markt vanaf het parkeertrein aan de Boogertstraat verplaatsen naar het Marelplein. Daarover bestaat veel ongenoegen. Zo zou het Marelplein onveilig zijn vanwege het zware vrachtverkeer dat daar passeert. Wanneer het pand van Primera en Biesheuvel Sport wordt gesloopt ontstaat nieuwe ruimte. Door de groep aangeduid als het Sluispolderplein. Daar kan de markt op vrijdag ook terecht, denken zij.

MAASSLUIS- Sloop het onderkomen van Primera en Biesheuvel Sport aan de Anne de Vriesstraat, zodat het monumentale pand van brasserie De Lantaarn aan de Zuidvliet in Maassluis kan schitteren. Daarop hoopt in elk geval een groep omwonenden.

De groep verzoekt het stadsbestuur om inspraak bij de bebouwingsplannen voor het achtergelegen parkeertrein van de Boogertstaat. Vooralsnog zonder resultaat. Toch denken de omwonenden dat hun verzoek om sloop wenselijk is, omdat dit zou zorgen voor ‘een belangrijke kwaliteitsimpuls’.

‘Zuidvliet 12, een van de oudste monumenten van Maassluis (1649) komt meer in het zicht’, schrijft de groep omwonenden in een brief aan de het stadsbestuur. ‘De te slopen voormalige bowling (Primera/ Biesheuvel Sport) kan bepaald niet als een belangrijke bijdrage aan het stedelijk schoon worden ervaren. Een neveneffect is dat er nog een keer op een zeer cruciaal punt een interessant plein ontstaat. Dit geeft nieuwe kansen. Enkele jaren terug heeft de gemeente voor het realiseren van het Bloemhofplein eveneens een gebouw gesloopt, te weten Jokweg 2a’.

Vooralsnog is het schrijven ter kennisgeving aangenomen door het college van B & W.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *