Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER VLAARDINGEN WIL BEWAPENING BOA’S

VLAARDINGEN- Burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) wil de twintig buitengewoon opsporingsambtenaar (boa’s) in Vlaardingen gaan uitrusten met handboeien, gevolgd door pepperspray en uiteindelijk ook een wapenstok. Dat heeft de burgervader de afgelopen dagen verkondigd via diverse media.

Afgelopen december liet de toenmalige burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) nog weten helemaal niets te ondernemen vooruitlopend op een landelijke regeling voor de uitrusting en bewapening van boa’s. Jetten wilde een aangekondigde regeling afwachten van het Ministerie van Justitie en Veiligheid alvorens actie te ondernemen.

Een deel van de gemeentelijke handhavers in Vlaardingen is in 2018 al getraind op het gebruik van handboeien. Toenmalig wethouder Frans Hoogendijk (ONS) zag dit als een eerste stap op weg naar volledige inzet van geweldsmiddelen voor de Vlaardingse boa’s.

Naast handboeien mogen handhavers door een gemeente ook worden voorzien van pepperspray en een wapenstok, mits daarvoor eerst een uitgebreide procedure is doorlopen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “BURGEMEESTER VLAARDINGEN WIL BEWAPENING BOA’S

  1. H.B. Sodenkamphttps://www.schiedamsnieuws.nl/negatief-advies-voor-eerste-islamschool-vlaardingen/ schreef:

    Die BOA’s hebben weinig tot geen maatschappelijk draagvlak en worden ervaren als megalomane en vaak uiterst irritante types die het doel voorbijschieten en agressie meestal zelf opwekken. Met bewapening zal zich dat zich letterlijk en figuurlijk alleen maar tegen hen zelf keren. Begrijpt nou alleen Grapperhaus dat of…?

  2. Hallo
    BOA’s zijn geen politie en ze hebben geen test en oefening en ervaring zo als politie agenten.in plaats van wapen geven probeer beetje minder stoer zijn en geef minder boete.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *