Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER VLAARDINGEN VOOR ACTIVITEITEN OP RANDJE COVID-19

VLAARDINGEN- Er wordt in Vlaardingen ruimte gemaakt voor kleine culturele activiteiten. Dat heeft burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) de gemeenteraad meegedeeld. Eenhoorn: “We hebben wat ruimte gezocht als college van b en w, om kleinere culturele activiteiten, niet zijnde evenementen, toch mogelijk te maken. Want wij vinden dat er toch een beetje beweging, ruimte en reuring moet zijn in de stad. Mits men zich houdt aan alle andere corona-regels als 1,5 meter afstand en niet met al te grote groepen.”

De mededeling sluit aan op de wens van de organisatie achter het stadsstrand. De stichting achter het strand heeft van de gemeente subsidie gekregen voor de programmering. “Daar is een aparte routing voor opgezet bij de gemeente. Dat is de volgende stap die we gaan nemen”, zei Guido de Jong van de Stichting KWartiermakers Vlaardingen afgelopen week.

Eenhoorn: “Dus het kan dat in de komende tijd er leuke activiteiten zijn die op het randje zouden zijn van de formele regels, maar die in informele zin helemaal voldoen aan datgene dat we graag willen, namelijk dat er toch iets gebeurt in de stad. En dat het in alle opzichten verder corona-proof en veilig is.”

Uit cijfers van de gemeente Vlaardingen blijkt dat Vlaardingers nooit iets te vrezen hebben gehad van het vermeende gevaar (Covid-19). Tegelijk heeft de lockdown het aantal overlijdens niet teruggebracht.

De feiten:

-Vanaf de start van de lockdown (week 12) zijn in Vlaardingen 6,67 % meer mensen overleden ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

– In de maanden voor de lockdown (1 januari tot 16 maart) lag de sterfte in Vlaardingen juist 3,39 % lager ten opzichte van dezelfde periode in 2019.

Van alle sterfgevallen dit jaar in Vlaardingen kan slecht een minimaal aantal op de een of andere manier worden toegeschreven aan Covid-19. De overgrote meerderheid overleed aan andere oorzaken.

Foto: Arne van der Zande

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “BURGEMEESTER VLAARDINGEN VOOR ACTIVITEITEN OP RANDJE COVID-19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *