Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER VLAARDINGEN VERZET ZICH NIET TEGEN QR-PAS HORECA

VLAARDINGEN- Burgemeester Bert Wijbenga (VVD) heeft zich, vlak voor middernacht, uitgesproken tégen een motie van ONS.Vlaardingen, waarin wordt opgeroepen om de 21 Boa’s in Vlaardingen niet actief te laten handhaven op de QR-pas bij de horeca. De burgemeester heeft het verzoek om niet te controleren met klem ontraden. Wijbenga: ”Dit is echt (demissionair, red.) kabinetsbeleid (…). Daarbij zijn de terrassen uitgezonderd. En we hebben nog tien dagen de tijd. Ik ga de komende tien dagen hard aan de slag om duidelijkheid te krijgen hoe die landelijke lijn is. Ik sta er ook voor dat wat we in Vlaardingen gaan doen, een redelijke uitkomst is.”

Frans Hoogendijk (ONS.Vlaardingen) vindt die toezegging voldoende om de motie in te trekken. Hoogendijk: “Ik heb daar voldoende vertrouwen in dat daar op een hele redelijke manier richting de bedrijfstak mee omgegaan wordt.”

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema (GroenLinks) zal alleen handhaven bij excessen. De burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen (VVD), heeft zich aangesloten bij dit standpunt.

Vanaf 25 september zullen horecaondernemers hun gasten moeten controleren op een geldige QR-pas. Het is aan de gemeente om de naleving hiervan te controleren en te handhaven.

8 reacties op “BURGEMEESTER VLAARDINGEN VERZET ZICH NIET TEGEN QR-PAS HORECA

 1. Ik vind dat burgemeesters te veel vrijheid hebben om zelf te bepalen waarop te handhaven. In Vlaardingen hebben we het gelukkig beter getroffen dan in Amsterdam en Den Haag. Een burgemeester dient in zijn voorbeeldfunctie zich aan de wet te houden, niet het sterkste punt van Halsema dus.

 2. Zo meneertje de burgemeester begint gelijk met een dieptepunt: beetje 10 dagen babbelen in het luchtledige over die toegangsbewijzen en daarna z’n handhavers d’r op los (“Moet van Den Haag! Sorry ik kan niet anders”). Houd die maar in de gaten, haringkoppen. Daar zit een Jetten 2.0 op z’n horloge te kijken! Lekker op safe spelen want meneertje wil verder binnen het kartel!

  Flikker op met die pas! Er is geen pandemie! Dat corona is een andere naam voor de seizoensgriep! Daar laat ik de horeca niet voor slopen!!! Dat had deze burgervader moeten zeggen!!

  Even wat feiten: 95% bloeddonoren heeft anti-stoffen. Er is al sinds mei 2020 geen epidemische grens overschreden. Er zijn tientallen demo’s geweest, géén daarvan leverde een piek op. Ook de Formule 1 geen piek. Grote demonstratie in Amsterdam: geen piek.

  En dan denken dat die coronapas maar tijdelijk is? Het biedt alleen maar meer mogelijkheden voor beperkingen. Dit gaat gewoon door en door en door… totdat bijna iedereen zo murw is en zwicht. Terwijl het allang niets meer te maken heeft met gezondheid maar met dwang!

 3. SOO Hee
  die kijk ook niet voor niks zo bang op zn klokkie
  die mot em dr straks tuurluk nog in hangen bij Cora.
  anders hebbie geen leven tot de kerst 😉

 4. ik vertrouw helemaal niemand meer van de vvd cda d66 , vorig jaar stond Bas Eenhoorn ( de man die niet bepaald een schoon verleden heeft mbt Pim Fortuyn), onze kinderen en jeugd al bang te maken met een teddybeer achter het raam en dat zij ook corona konden krijgen. Ik heb me opgevreten, dat mag je als leider of moeder van een stad helemaal niet zeggen! En ook niet dat opa en oma dood kunnen gaan! En dan die cirkeltjes tekenen in de buitenlucht om in te gaan zitten nabij het blauwalgmeertje de surfplas, of de Broekpolder sluiten want teveel plezier en saamhorigheid! Bizar allemaal. Eerst die experimentele injectie en nu China 2.0. Allemaal ongewenst en in de agenda. Vertrouwen is weg en rechtvaardigheid en vrijheid en liefde zal overwinnen. Zeer ongewenst Gevaarlijk clubje wat nu regeert.

   1. Van je geloof af Hans?
    Ik dacht dat er volgens jou alleen nog maar mensen kunnen sterven aan het vermeende coronavirus. Volgens mij sterven er meer mensen met het vermeende virus dan aan het vermeende virus.

    1. Sorry, het moet zijn ‘er sterven meer mensen door het vermeende virus dan aan het vermeende virus’.
     Door angst voor het vermeende virus zijn er mensen gestorven door eenzaamheid, zelfmoord en uitgestelde onderzoeken en operaties. En hoeveel zullen er nog sterven door uitgestelde onderzoeken en operaties?

    2. Niet van mijn geloof af Martin, maar feit is dat ouderen nu eenmaal niet het eeuwige leven hebben. Meestal hebben ze een gezondere levensstijl als ze wat hersens en geld hebben waardoor ze het afscheid wat kunnen uitstellen, maar ook die komen aan de beurt. Met of zonder virussie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *