Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER VLAARDINGEN VERDACHT

Als het aan Blase ligt verdwijnen de huidige gemeenteraden. In plaats daarvan bepleit hij een systeem waarbij er per gemeente honderdvijftig mensen komen die drie keer per jaar het college controleren. Die groep van honderdvijftig mensen kunnen niet worden gekozen door de bevolking, maar worden per loting uitgekozen. Blase ziet zijn plan als ‘een coöperatieve democratie.’ Het plan moet 'de maatschappelijke onvrede over de democratie' tegengaan, zo beweert Blase.
Als het aan Blase ligt verdwijnen de huidige gemeenteraden. In plaats daarvan bepleit hij een systeem waarbij er per gemeente honderdvijftig mensen komen die drie keer per jaar het college controleren. Die groep van honderdvijftig mensen kunnen niet worden gekozen door de bevolking, maar worden per loting uitgekozen. Blase ziet zijn plan als ‘een coöperatieve democratie.’ Het plan moet ‘de maatschappelijke onvrede over de democratie’ tegengaan, zo beweert Blase.
VLAARDINGEN- Waarnemend burgemeester Bert Blase (PvdA) gebruikt e-mailadressen van de gemeente Vlaardingen voor zijn project Code Oranje (CO). De VVD leidt hieruit af dat de gemeente Vlaardingen óók in de vorm van ambtelijke ondersteuning bemoeienis heeft met CO.

De VVD ergert zich al langer aan het handelen van Blase en zijn CO. Wat Blase betreft gaat het op geen enkele manier om een nevenfunctie of een functie met de verplichting om dat formeel te melden. Of het gebruik van het gemeentelijk apparaat in dat geval door de beugel kan is de vraag. De liberalen komen daarom met schriftelijke vragen. Zo wil de partij onder meer weten waarom de gemeenteraad niet in kennis is gesteld van de ambtelijke ondersteuning.

Eind oktober reageerde Blase verontwaardigd op kritische vragen van de oppositiepartijen VVD en AOV naar de achtergronden van CO. Blase vond dat er een sfeer rond hem werd opgeworpen die niet zou deugen. Wat Blase betreft gaat het op geen enkele manier om een nevenfunctie of een functie met de verplichting om dat formeel te melden. “Dus het zijn allemaal insinuaties die u eigenlijk zou moeten terugnemen als u recht zou willen doen aan uw eigen positie”, aldus een boze burgemeester.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *