Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER VLAARDINGEN VERBIEDT BEWIJSMATERIAAL

VLAARDINGEN- De VVD in Vlaardingen stuurt aan op een gesprek met de burgemeester over de manier waarop de eenmalige subsidie aan de sociale supermarkt is verstrekt. Naar het oordeel van de liberalen heeft burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) afgelopen week steken laten vallen door toe te staan dat de subsidie niet eerst is voorgelegd aan de gemeenteraad ter goedkeuring. Ook steekt het dat Jetten hoogstpersoonlijk de vertoning van videobewijs heeft verboden.

“De burgemeester moet ervoor zorgen dat zowel het college als de gemeenteraad goed in positie staat om een oordeel te vellen, maar ook om de spelregels op een juiste manier te hanteren”, stelt fractievoorzitter Vera Kalf (VVD) desgevraagd.

De VVD wilde donderdagavond een videofragment vertonen uit de raadsvergadering van december. In het fragment doet wethouder Cees Oosterom (CDA) de toezegging om de subsidie aan de supermarkt eerst voor te leggen aan de gemeenteraad. “Vijf minuten voor de vergadering werd mij door de burgemeester gezegd, die minuut uit december, daar geef ik geen toestemming voor”, aldus Kalf. “Maar het kan niet zo zijn dat ik belemmerd wordt door de burgemeester om politiek te voeren zoals ik dat wil.”

“De VVD heeft gewoon een punt”, bevestigt Ivana Somers (Leefbaar Vlaardingen). Somers is weliswaar voorstander van de sociale supermarkt, maar vindt wel dat de gemeenteraad het laatste woord moet hebben. “Misschien dat er dan twee partijen afhaken, maar nog altijd een meerderheid zal de subsidie steunen. Dus ik zie het probleem niet.”

Namens het college heeft wethouder Arnout Hoekstra (SP) al excuses aangeboden voor de hele gang van zaken.

1 reactie op “BURGEMEESTER VLAARDINGEN VERBIEDT BEWIJSMATERIAAL

  1. Gaan we straks een school voor de armen bouwen , met subsidie ? Betaalde banen voor jongeren zodat zij mee kunnen betalen , de rekening delen in het gezin en minder gemeente belasting betalen aan ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *