Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER VLAARDINGEN LAAT ZICH GEEN ‘KUTWIJF’ NOEMEN

VLAARDINGEN- Een 46-jarige man uit Vlaardingen moet een taakstaf van 16 uur ondergaan voor het beledigen van burgemeester Annemiek Jetten (PvdA). De staf is vanmiddag uitgesproken door de politierechter in Dordrecht. Daar moest de veroordeelde verschijnen nadat hij Jetten op Facebook onder meer had gekwalificeerd als ‘kutwijf’ en ‘stinkhoer’. De rechter vindt dat Jetten hiermee is aangetast in haar ‘goede naam’.

In februari zijn een 37-jarige man uit Vlaardingen en een 20-jarige man uit Zoetermeer eveneens veroordeeld tot een werkstraf van 16 uur voor het beledigen van de Vlaardingse burgemeester. Ook werd bepaald dat de twee, op last van de officier van justitie, een excuusbrief moesten schrijven aan Jetten.

De drie veroordelingen wegens belediging zijn opmerkelijk. De burgemeester heeft lange tijd volgehouden te zijn bedreigd door verschillende personen na het verbieden van vreugdevuren. Pas eind januari werd duidelijk dat het ging om belediging(en).

Op basis van de vermeende bedreigingen zijn rond de jaarwisseling wel extra camera’s geplaatst door heel Vlaardingen, bewakers ingezet bij de nieuwjaarsreceptie en Buurt What’sApp-groepen aangespoord om te dienen als tipgevers. Ook heeft de burgemeester op 21 december besloten een noodverordening af te kondigen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “BURGEMEESTER VLAARDINGEN LAAT ZICH GEEN ‘KUTWIJF’ NOEMEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *