Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROOT VLAARDINGS DICTEE MET BURGEMEESTER

VLAARDINGEN- Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) opent vanavond het zevende Groot Vlaardings Dictee in de Stadsgehoorzaal. De opbrengsten van het dictee gaat naar de bestrijding van laaggeletterdheid.

Vanmiddag zijn als eerste Vlaardingse kinderen aan de beurt. Vorige week hebben leerlingen van bijna twintig groepen 7 en 8 van Vlaardingse basisscholen zitten zweten op een Vlaardings Kinderdictee. De veertig beste kinderen doen vanmidag mee aan de finale, die ook wordt gehouden in de Stadsgehoorzaal. De winnaar krijgt een persoonlijke prijs en een geldbedrag om voor zijn of haar klas iets leuks te organiseren.

De finalisten stappen donderdagmiddag in een aantal limousines die ze naar de Stadsgehoorzaal brengen. Daar worden ze feestelijk ontvangen, waarna de burgemeester het dictee voorleest. De werkstukken worden kritisch bekeken door de jury en de beste drie kinderen krijgen hun prijzen.

Vorig jaar won Robin Erbilgin van Kindcentrum de Ark. Hij ontving toen een cheque van 500 euro voor zijn klas en de uitnodiging om bij een voorstelling in de Stadsgehoorzaal aanwezig te zijn. Robin assisteert de burgemeester bij het uitreiken van de prijzen.

Het dictee is een initiatief van Rotaryclub Vlaardingen, dat de komende jaren een bijdrage wil leveren aan het terugdringen van de laaggeletterdheid in Vlaardingen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *