Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BROODFABRIEK BIEDT ALLE RUIMTE

RIJSWIJK- De Broodfabriek biedt met 5 ruimtes over 12.000 m2 méér dan genoeg ruimte om de 1,5 meter afstand voor bijeenkomsten (óók voor meer dan 30 personen) te garanderen.

Op 9 juni jl. was er weer enige bedrijvigheid in De Broodfabriek. Waar de evenementenlocatie afgelopen maart tot stilstand kwam, werden de deuren weer geopend voor opdrachtgever Kiwa: specialist in milieu-, kwaliteit-, arbo- en veiligheidsmanagement. Waar eigen trainingsruimtes van Kiwa geen mogelijkheid bieden om op 1,5 meter geplande cursisten te ontvangen, bood De Broodfabriek met haar 12.000 m2 uitkomst. Uiteraard, geheel volgens de RIVM richtlijnen en met maximaal 30 personen.

EFFICIËNTE 1,5 METER OPSTELLING

De Hus zaal (787 m2) en de Patria zaal (598 m2) waren voor deze bijeenkomst ingericht met een schoolopstelling. Waar in de ene zaal cursisten een dagprogramma volgden bestaande uit een training met opvolgend het examen, kwamen in de andere zaal cursisten samen voor het Landelijk examen van het e-learning programma die zij vanuit huis gevolgd hebben.

De lunch en de pauzes vonden plaats in het Horeca Plaza (861 m2) en op het terras. Hier pakten gasten zelf de koffie en thee, stonden frisdranken klaar en werd de lunch aangeboden in een lunch bag. Verse items, maar wel voorverpakt volgens de voorschriften. Tevens is een ‘Coronaverantwoordelijke’ aangewezen die er tijdens de bijeenkomst op toe zag dat de geldende richtlijnen werden nageleefd. “Fijn om weer wat leven in de brouwerij te brengen”, aldus Julia Forsch – Accountmanager bij De Broodfabriek.

CAPACITEIT DE BROODFABRIEK: RUIM 12.000 M2

Gezien de huidige richtlijnen, waarbij uitsluitend bijeenkomsten met maximaal 30 personen toegestaan zijn, biedt de Broodfabriek gemiddeld ruim 25 m2 per persoon per zaal. Laat duidelijk zijn, dat iedere versoepeling van de geldende maatregelen enig ademruimte biedt. Echter, het plafond van 30 personen is bij lange na niet voldoende om de bedrijfsactiviteiten op een gezonde manier te blijven voortzetten.

DE TIJD TIKT, WACHTEN OP ENIG PERSPECTIEF…

Nadenken over efficiënte looprouten, de ventilatie en hygiëne is voor ons als evenementenlocatie niet uitsluitend iets van deze ‘Coronatijd’. Sinds jaar en dag denken wij na over het managen van bezoekersstromen en het waarborgen van de hygiëne en veiligheid voor onze bezoekers tijdens onze beurzen en evenementen.

Op de vraag waarom bouwmarkten en tuincentra dan wel open mogen blijven en er op evenementenlocaties een plafond van 30 personen en straks in juli (onder voorbehoud) 100 personen geldt, hebben wij geen antwoord. Het is dan ook hopen op het gauw verkrijgen van enig perspectief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *