WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BROODBAKWEDSTRIJD SCHIEDAM

RESERVE 1 Broodbakwedstrijd FOTO 2SCHIEDAM- Molen De Vrijheid in Schiedam organiseert een broodbakwedstrijd met volkoren tarwemeel in samenwerking met molenwinkel De Walvisch. De wedstrijd is onderdeel van de landelijke broodbakwedstrijd van het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde (AKG).

De lokale winnaars van deze bakwedstrijden maken kans op een broodbak-workshop, die zaterdag 9 juli gehouden wordt bij meester-bakker Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk, bekend van ‘Heel Holland bakt’ en ‘Cup Cake Cup’. Aan het einde van deze workshop kiest Robèrt uit de deelnemers de beste volkorenbroodbakker van Nederland.

Wilt u meedoen?

• Meldt u aan per telefoon (010 246 95 06) of stuur een email naar info@molendewalvisch.nl met uw naam, adres en telefoonnummer of meldt u aan in molenwinkel De Walvisch in Schiedam (Westvest 229).
• Vanaf 4 mei kunt u gratis 1 kilo wedstrijdmeel met de benodigde gist afhalen in de winkel. Lever uw wedstrijdbrood in op zaterdag 14 mei 2016.
• De jurering vindt plaats op zaterdag 14 mei 2016 tussen 14.00 en 15.00 uur in de molen. De winnaar gaat meedingen naar de landelijke hoofdprijs en de nummers 1 tot en met 3 ontvangen een leuke prijs.
• Schrijf u op tijd in want er is beperkt plek!

Hoe werkt: Bak mee met het AKG?

Nadat u zich heeft opgegeven krijg u in de molenwinkel gratis een kilo volkoren tarwemeel dat ambachtelijk is gemalen op molen De Vrijheid en de benodigde gist. Van deze kilo kunt u twee broden bakken. Eén om te oefenen en één wordt het ‘wedstrijdbrood’. Dit brood levert u in op de molen op de broodkeuringsdag. Deelname aan de broodbakwedstrijd is gratis. Tussen het inleveren van het volkorenbrood en de feestelijke bekendmaking van de beste bakker van Schiedam wordt er een workshop gegeven in molen De Drie Koornbloemen en staat er een kopje koffie klaar voor alle deelnemers bij molenwinkel De Walvisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *