Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘BROOD VOOR VOGELS VEROORZAAKT RATTENOVERLAST MAASSLUIS’

MAASSLUIS- Inwoners van Maassluis worden door de gemeente gewezen op het voeren van vogels als bron van rattenoverlast. Zelf kunnen de inwoners ook veel doen om rattenoverlast te voorkomen. De gemeente verzoekt inwoners op de eerste plaats om geen eten of etensresten meer op straat te gooien, maar op brood dat u voor vogels strooit, komen ratten af, stelt de gemeente.

In de afgelopen jaren heeft ongediertebestrijding in Maassluis zich ontwikkeld naar plaagdierbeheersing. Uitgangspunt is om dieren zoveel mogelijk te laten leven en de negatieve gevolgen te beheersen. Dat betekent meer aandacht voor preventie en voorlichting en minder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Maatregelen om rattenoverlast te voorkomen zijn bijvoorbeeld gebouwen voorzien van wering, gaten dichten en goed schoonhouden zodat het voor plaagdieren niet aantrekkelijk is. Op probleemplekken waar dieren door burgers gevoerd worden, worden borden geplaatst ‘Verboden te voederen’.

Bewoners uit de flats bij het Oleanderpark hebben vorig jaar bezaar gemaakt tegen het snoeien van het struikgewas in de strijd tegen rattenoverlast.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘BROOD VOOR VOGELS VEROORZAAKT RATTENOVERLAST MAASSLUIS’

  1. Ach dat beestje zal ook wel weer kindertjes thuis hebben zitten , die allemaal honger hebben en ook weer dagelijks naar school moeten……………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *