Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BRITTEN SPREKEN IN VLAARDINGEN VERTROUWEN UIT IN BREXITDEAL

VLAARDINGEN- De Britse staatssecretaris voor Brexitzaken, Stephen Barclay, heeft de DFDS-terminal in Vlaardingen bezocht. In aanwezigheid van wethouder Bart Bikker (VVD) sprak Barclay vertrouwen uit in een Brexitdeal. Bikker is vandaag in gesprek gegaan met de ministers Stef Blok (VVD), Cora van Nieuwenhuizen (VVD) en Kajsa Ollongren (D66) over de maatregelen ter voorbereiding op een no-deal-Brexit. Ook de Schiedamse wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) is van de partij.

Barclay maakt een rondgang langs diverse hoofdsteden in de EU om te inventariseren welke pijnpunten er zijn, in aanloop naar de EU-top. Premier Boris Johnson roept de EU intussen op om de Britten ‘halfweg’ te ontmoeten en zich dus toegeeflijker op te stellen.

Langs de Vulcaanweg in Vlaardingen-Oost heeft afgelopen voorjaar enkele weken een camera met zonnecollectoren van Rijkswaterstaat gestaan. De camera werd eind april weggehaald na het uitstel van de brexitdeal tussen de EU en Engeland. Er is gekozen voor een uitstel tot en met 31 oktober.

De camera in Vlaardingen-Oost verscheen eind maart als onderdeel van een verkeerscirculatieplan (VCP).
In de Waterleidingstraat in Vlaardingen ligt nog altijd wel de tijdelijke bufferparkeerplaats. Deze parkeerplaats kan bij de Brexit worden gebruikt door vrachtwagenchauffeurs, die hun douanepapieren niet op orde hebben en wachten op een overtocht via DFDS naar Engeland. De truckers kunnen dan tijdelijk hun vrachtwagen op het terrein in de Waterleidingstraat parkeren.

De plek waar de camera tot voor kort stond.Met de camera wordt de verkeerssituatie in de gaten gehouden en er wordt direct ingegrepen als dat nodig is. Dit wordt gecoördineerd vanuit de verkeerscentrale in Rhoon.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “BRITTEN SPREKEN IN VLAARDINGEN VERTROUWEN UIT IN BREXITDEAL

  1. Natuurlijk moet er een Brexit komen . Het volk heeft gekozen toch? heel anders dan in Nederland . Hier schuiven ze alles onder de toonbank en hebben lak aan de bevolking. En dat noemt men dan toch…Democratie !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *