RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BREED DRAAGVLAK EXTRA WINKELTIJDEN KOOPZONDAGEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er is een breed draagvlak in Vlaardingen voor de verruiming van de winkeltijden tijdens de koopzondagen op 23 en 30 december. Dat constateert het gemeentebestuur na een uitgebreide rondvraag door het Detailhandelsplatform. Het college van Burgemeester en Wethouders hebben om die reden ingestemd. Dat krijgt de fractie van de CU-SGP te horen in antwoord op schriftelijke vragen naar de extra openingstijden. De fractie stelt vast dat twee wethouders het niet eens zijn met het besluit, maar in het college telt een meerderheid van stemmen.

Twee Albert Heijn-vestigingen in Vlaardingen hebben het verzoek gedaan om op de zondagen 23 en 30 december al eerder, namelijk 10.00 uur open te mogen. Het Detailhandelsplatform Vlaardingen heeft hierop de Vlaardingse supermarkten en winkeliersverenigingen benaderd om te peilen of er ook bij andere ondernemers de wens bestaat om deze dagen vanaf 10.00 uur open te zijn.

Van de veertien supermarkten hebben er zeven aangegeven graag gebruik te maken van genoemde verruimde openingstijden (AH drie filialen, Jumbo, Dirk twee filialen en Hoogvliet). De Stichting Stadshart Vlaardingen, de winkelcentra De Loper en Van Hogendorpkwartier zijn ook positief over de verruiming. De aanvragen zijn gedaan door een diversiteit aan ondernemers verspreid over de stad, zoals supermarkten, foodspeciaalzaken, parfumerie, juwelier, slijterij en modezaken.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “BREED DRAAGVLAK EXTRA WINKELTIJDEN KOOPZONDAGEN VLAARDINGEN

  1. Ik ben zo wie zo tegen openstelling op zondag. De enige winkels die open zijn dat zijn de supermarkten en heel soms een winkel als het Kruidvat. En dit niet uit religieus oogpunt. Maar omdat we 7 dagen per week last hebben van verkeer en herrie en geen dag rust als je in de omgeving van een winkelcentrum woont. Het zijn altijd de supermarkten die zeuren om uitbreiding omdat ze elkaars publiek willen af snoepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *