Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BRANDERIJ JENEVERMUSEUM SCHIEDAM ZONDER SUBSIDIE

Vorig jaar heeft   de Stichting Nationaal Jenevermuseum Schiedam 75.000 euro aan extra gemeentelijke subsidie ontvangen. Het betrog een eenmalige subsidie ter versterking van de liquiditeitspositie. Bij de toekenning van de extra subsidie gold als voorwaarde dat het bestuur van het Jenevermuseum een herstelplan zou opstellen.
Vorig jaar heeft de Stichting Nationaal Jenevermuseum Schiedam 75.000 euro aan extra gemeentelijke subsidie ontvangen. Het betrof een eenmalige subsidie ter versterking van de liquiditeitspositie. Bij de toekenning van de extra subsidie gold als voorwaarde dat het bestuur van het Jenevermuseum een herstelplan zou opstellen.
SCHIEDAM- Het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam werkt aan het zelfvoorzienend maken van de Branderij. Dat meldt het museum in het herstelplan. Het streven is de Branderij zonder subsidie van de Gemeente Schiedam te exploiteren. De prognose is vanaf volgend jaar een bescheiden winst te behalen. Deze winst uit de Branderij zal ten goede komen aan het museum.

Het museum heeft via het eigen netwerk verschillende branchegenoten benaderd voor de afname van moutwijn en andere producten van het Jenevermuseum. Als resultaat is 1.069 liter moutwijn als bulk verkocht voor en bedrag van 11.140 euro aan distillateurs. Dat is een verviervoudiging ten opzichte van 2014. Naast de reguliere afnames is er voor 2016 al een bestelling ter waarde van 10.000 vastgelegd.

Voor de verkoop van jenevers zal het museum samenwerken met mensen uit de horeca- en jeneverbranche. Zij kunnen de product van het museum op de juiste wijze in de markt zetten, zonder daarbij de branche te beconcurreren, meent het bestuur van het museum.

Om de keur aan werkzaamheden en commerciële activiteiten te kunnen uitvoeren wordt dankbaar gebruik gemaakt van vrijwilligers, vrienden en het netwerk. Dit zou essentieel zijn bij het organiseren van grote evenementen, zoals het Jeneverfestival en de Brandersfeesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *