WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BRAND IN BOTLEK TEGENOVER VLAARDINGEN-WEST

Beeld vanaf de Vlaardingse Maasboulevard.
VLAARDINGEN- Aan het eind van de middag is brand ontstaan in een loods van het bedrijf Reko Recycling op de Vondelingenplaat in Rotterdam-Botlek, recht tegenover Vlaardingen-West. Bij de brand komt veel rook vrij. In verband met deze grote hoeveelheid rook is om 18.23 uur een NL-Alert verstuurd naar inwoners van Hoogvliet.

Blijf uit de rook en sluit ramen en deuren, luidt het advies van de brandweer.

De brand woedt in een ‘shredder’, waar zich met name rubberen banden bevinden. Omdat er in de loods ook gasflessen staan is de brandweer de brand van buitenaf aan het bestrijden. Dit in verband met de veiligheid. Met behulp van een drone krijgt de brandweer zicht op de heetste delen, of hotspots, van de brand. Zo weet men precies waar geblust moet worden en kan de brand van buitenaf worden bestreden.

De eerste melding kwam om 17.30 uur bij de alarmcentrale binnen. Na 34 minuten is opgeschaald naar ‘grote brand’. Met onder meer zeven tankautospuiten en één hoogwerker is de brandweer aanwezig. Uit onder andere Spijkenisse, Ridderkerk en Brielle is versterking opgeroepen. Ook zijn twee ambulances naar de locatie gestuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *