Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BOZE BRIEF OVER WERK AAN TRAMBAAN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Schiedams Overleg Bewoners Organisaties (SOBO) vindt het kwalijk dat het niet mogelijk lijkt om werkzaamheden rond de tram gecombineerd uit te laten voeren. Dat laat het SOBO weten in een brief op poten aan de lokale politiek.

Morgen liggen de tramlijnen 21 en 24 plat tot eind augustus wegens werkzaamheden aan het spoor. Het SOBO somt op: ‘De keerlus bij de Harreweg (ophoging) wordt pas waarschijnlijk in 2020 uitgevoerd en diverse wateroverlastproblematiek op het traject worden nu nog niet aangepakt. De overlast zal dus in andere jaren ook terugkeren.’

Het SOBO is verontwaardigd en verbaasd over de geplande werkzaamheden en manier van communiceren . In een maatschappij waar burgerparticipatie en sociale cohesie zeer hoog in het vaandel staan, zou je volgens het SOBO meer inspraak en communicatie mogen verwachten.

Bij toeval zijn de bewonersorganisaties geïnformeerd over een inloopavond in de Ark, georganiseerd door de RET. Het SOBO heeft daarbij gebruik gemaakt van de mogelijkheid om hierbij aanwezig te zijn. De meeste bewoners zouden niet zijn geïnformeerd. Het SOBO wil  waarborging van bereikbaarheid en frequentie. Dit zou nu niet het geval zijn.

De vervangende bus 721 zal volgens het SOBO rijden tot einde dienstregeling van tramlijn 24. Zolang de vervangende bus ingezet wordt zal bus 121 niet rijden en dit veroorzaakt een grote onbereikbaarheid voor Spaland, Sveaparken, de Gaarden en de Vogelbuurt.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *