WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BOZE BRIEF OVER VLIEGVERKEER BOVEN SCHIEDAM-KETHEL

SCHIEDAM- Wat vindt de gemeenteraad van de toenemende geluidoverlast door vliegverkeer in Schiedam-Noord? En wat horen en merken de bewoners daarvan? Die vragen legt een inwoner van de wijk Kethel, per brief, voor aan de Schiedamse politiek.

Volgens de briefschrijver heerst rond Rotterdam The Hague Airport (RTHA) een sfeer van ‘we zijn in overleg’, ‘we (RTHA) gaan ondertussen gewoon door met groeien en gaan daarbij tot het randje’,’ we lossen als regionale luchthaven mede de problemen van Schiphol op’, ‘als je de veelklagers buiten beschouwing laat, valt de overlast wel mee’ en ‘de zwijgende meerderheid van de bewoners van de regio is vóór het vliegveld’.

‘Nu met de capaciteitsproblemen op Schiphol het vliegverkeer naar en van RTHA fors is toegenomen is niet alleen de hinder voor de omwonenden veel groter, maar ook de zorg en irritatie over het beleid met betrekking tot RTHA’, schrijft de inwoner. Ook schrijft de tegenstander van het vliegveld: ‘Informatie over het hoe en wat rond RTHA bereikt ons slechts 1x per 2 jaar in een informatiebijeenkomst op het Stadskantoor en via de door RTHA in de regionale media geplaatste ‘juichende’ berichten (advertenties) over hoe goed de luchthaven het doet en hoe belangrijk deze is voor de regionale economie. Daarin geen woord over de toenemende hinder voor de omwonenden; laat staan over te nemen maatregelen om die hinder te beperken. ‘

8 reacties op “BOZE BRIEF OVER VLIEGVERKEER BOVEN SCHIEDAM-KETHEL

 1. En dit mogen we geen gezeik noemen? Wanneer was de grote handtekeningenactie waarbij half Schiedam heeft getekend tegen RTHA? Het huis van deze klager is gebouwd in de tijd dat Zestienhoven al decennia bestond! Ga lekker verhuizen!???

 2. En dit mogen we geen gezeik noemen? Wanneer was de grote handtekeningenactie waarbij half Schiedam heeft getekend tegen RTHA? Het huis van deze klager is gebouwd in de tijd dat Zestienhoven al decennia bestond! Ga lekker verhuizen!????

 3. Leest u allen het ingezonden bericht, van de toenmalige wethouder Zijdeveld, bij deze nieuwsite. Hij geeft duidelijk aan dat hij de toezegging had van de minister dat er gebouwd kon worden omdat Zestienhoven gesloten zou worden. Tegen kleine vliegtuigjes heb ik geen bezwaar. Inderdaad dat wisten velen van ons.
  Zo zijn dus honderden bewoners vals voorgelicht toen zij een huis kochten in Schiedam Noord.
  Wat nu gaande is lijkt op verder groeien van zware commerciële luchtvaart. Desnoods ’s nachts om 0500 uur met een privejet naar Ibiza.
  De meetgegevens liegen er niet om, dit zijn feiten.
  Respecteer de bewoners die met deze warme dagen in hun tuin “genieten” van 86 dB lawaai.
  Ik kan u garanderen dat vele bewoners op straat hierover met elkaar praten. Uw conclusie dat het slechts enkele notoire klagers zijn is dus foutief.
  Gun hen het recht om de politiek te wijzen op deze misstanden.
  Hou op met termen als azijnzeikers en dergelijke.

  1. Alles groeit in dit land Koos, het aantal inwoners en met de welvaart het aantal vakantiegangers. Het zou bijzonder naïef zijn om een huis te kopen bij een vliegveld en dan verwachten dat dat het enige object is in Nederland dat niet meegroeit. Wat overigens Chris zijdeveld ermee te maken heeft snap ik niet, een politicus of wethouder vertrouwen is nóg naïever.

 4. In Vlaardingen komen de landende vliegtuigen over onze flat maar dat is maar een paar seconden, ik heb veel meer herrie van het verkeer hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *