WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘BOUW NIEUWE NEDERLANDSE KERNCENTRALE OP MAASVLAKTE’

ROTTERDAM- Volgens de fracties van Volt, VVD en Leefbaar Rotterdam in de gemeenteraad zou de Tweede Maasvlakte een ideale plek zijn voor een nieuwe kerncentrale in Nederland. Dit is wel onder voorbehoud dat de locatie na grondig onderzoek als veilig en geschikt wordt beoordeeld en dat het proces in nauwe samenwerking verloopt met de Rotterdamse inwoners en ondernemers die in de buurt zijn gevestigd.

In het coalitieakkoord ‘Een Stad’ is afgesproken dat de coalitie bereid is om met het Rijk te overleggen als Rotterdam wordt benaderd over een kerncentrale in de haven, maar de drie fracties hebben vernomen dat de Minister van Klimaat en Energie eind november van dit jaar de potentiële locaties wil onthullen waar nieuwe Nederlandse kerncentrales kunnen worden gerealiseerd. Ze zijn verbaasd dat de provincies Zeeland en Noord-Brabant zich hebben uitgesproken voor de bouw van een nieuwe kerncentrale, terwijl de provincie Zuid-Holland, en ook de gemeente Rotterdam, zich lijken te onthouden van commentaar.

3 gedachten over “‘BOUW NIEUWE NEDERLANDSE KERNCENTRALE OP MAASVLAKTE’

  1. Eindelijk positieve energie. Tientallen jaren lang hebben al die okkupaajers en ander links tuig deze plannen gedwarsboomt, en nu zitten ze te piepen dat er alleen hele dure energie voorhanden is? Ik heb het over Groen Links, CPN…ehhh… pardon, SP, PvdA, meeloopertje D-66 en alle meelopende kerkepadjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *