WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘BOUW NIEUWE NEDERLANDSE KERNCENTRALE OP MAASVLAKTE’

ROTTERDAM- De Tweede Maasvlakte is een uitstekende locatie voor een nieuwe kerncentrale in Nederland, vinden de fracties van Volt, VVD en Leefbaar Rotterdam in de gemeenteraad. Uiteraard mits
de locatie op basis van onderzoek veilig en geschikt blijkt en het proces in goede samenspraak gaat met de Rotterdamse bewoners en bedrijven in de nabijheid.

In het coalitieakkoord ‘Een Stad’ staat dat indien het Rijk bij Rotterdam aanklopt over een kerncentrale in de haven, de coalitie daarover met het Rijk in gesprek wil gaan, maar de drie fractie hebben begrepen dat de Minister van Klimaat en Energie eind november van dit jaar de mogelijke plekken wil bekendmaken waar nieuwe Nederlandse kerncentrales kunnen worden gebouwd. Tot hun verbazing hebben de provincies Zeeland en Noord-Brabant aangegeven dat ze openstaan voor de bouw van een nieuwe kerncentrale, terwijl de provincie Zuid-Holland, en ook de gemeente Rotterdam, lijken te schitteren door afwezigheid.

3 reacties op “‘BOUW NIEUWE NEDERLANDSE KERNCENTRALE OP MAASVLAKTE’

  1. Eindelijk positieve energie. Tientallen jaren lang hebben al die okkupaajers en ander links tuig deze plannen gedwarsboomt, en nu zitten ze te piepen dat er alleen hele dure energie voorhanden is? Ik heb het over Groen Links, CPN…ehhh… pardon, SP, PvdA, meeloopertje D-66 en alle meelopende kerkepadjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *