Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BODEMSANERING VOOR HERBOUW MONUMENT SCHIEDAM-WEST

SCHIEDAM- De eigenaar van het monumentale pand Neptunus in Schiedam-West wil binnen enkele weken een bodemsanering laten uitvoeren aan de voorzijde van het gebouw. De gemeente is om toestemming gevraagd voor de werkzaamheden bij het monument uit 1870.

In juni vorig jaar is gestart met de herbouw van het pand op de hoek van de Stadhouderslaan en de Westerkade. De bouwval maakt plaats voor het Stadhoudershof, een ‘uniek en intiem woonconcept’. De nieuwbouw komt ter vervanging van de ruïne die hier jaren heeft gestaan. De gemeente is twee jaar terug een procedure gestart om de eigenaar te dwingen tot bouwactiviteiten.

In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 juni 2007 ging het monument op de hoek van de Stadhouderslaan in vlammen op. Daarop stortte het dak in, alleen de historische voorgevel werd gered. Deze voorkant van het monument werd gestut met zeecontainers. Later zijn de containers vervangen door een stellage. Voetgangers konden de afgelopen jaren het afgebrande object alleen passeren door over de rijbaan te lopen doordat de stellage jaren bleef staan.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *