Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BOB ROSS HERLEEFT IN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Nelie Meininger geeft morgen in de centrale bibliotheek, Waalstraat 100, een workshop Bob Ross landschap in olieverf.

Door het aanbrengen van verschillende lagen verf dik over dun (nat in nat) is het niet nodig om te wachten tot een laag verf droog is; de cursist kan gelijk verder met het schilderij. Aan het eind van de workshop is het schilderij klaar om mee naar huis te nemen. Bob Ross (29 oktober 1942 – 4 juli 1995) was een bekende Amerikaanse landschapsschilder, die furore maakte op de televisie met zijn serie The Joy of Painting.

Nelie vertelt: ‘Op vrij jonge leeftijd ben ik naar Canada vertrokken en heb daar 20 jaar gewoond. Ik ben actief in de kunstwereld van Toronto bezig geweest, deels met mijn toenmalige man, een bekend beeldend kunstenaar. Na veel reizen ben ik uiteindelijk toch weer in Nederland terug gekomen. In 2004 heb ik mijn certificaten in de Bob Ross schildertechniek behaald. In het begin had ik wat moeite met deze “kunstvorm” maar nu maar nu ben ik er dol op. Iedereen gaat naar huis met een prachtig schilderij, de meeste mensen kunnen ook niet geloven dat ze het zelf gemaakt hebben, dus iedereen is Happy, en we hebben allemaal een heerlijke dag gehad’.

Waar en wanneer:

* Datum: maandag 11 februari

* Tijd: van 20.00 tot 22.00 uur

* Centrale bibliotheek, Waalstraat 100

* Toegang: 15 euro voor bibliotheekleden/Vrijwilligerspas; 17,50 voor niet leden

Aanmelden

• E-mail: info@bibliotheek.vlaardingen.nl

• Telefonisch: 010-4343222

• Bij de klantenservice in de bibliotheek

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *