Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘BLADBLAZERS VLAARDINGEN MOETEN IN DE BAN’

VLAARDINGEN- De bladblazer moet in de ban in Vlaardingen. De apparaten kunnen het best worden vervangen door de bladhark. Daarvoor pleit de fractie Boers (fB) met een vijftal schriftelijke vragen. FB is voorstander van de hark voor medewerkers van Stroomopwaarts: ‘Stil, zuinig, veroorzaakt geen luchtvervuiling, is licht, goedkoop en altijd gebruiksklaar.’

De aversie van de fB tegen de bladblazers is gebaseerd op recent wetenschappelijk onderzoek, dat aantoont dat een bladblazer op tweetakt vervuilender is dan 1.700 kilometer met een auto rijden. “Aan dergelijke tweetakttoestellen zitten zodanig veel nadelen dat je ze niet anders kan omschrijven dan een complete ecologische ramp”, zegt Mark Pecqueur, docent autotechnologie aan de Thomas More-hogeschool. “Naast veel lawaai stoot zo’n tweetaktmotor extreme hoeveelheden fijnstof uit, maar ook tal van erg vervuilende deeltjes. Het is daardoor ook erg ongezond om zo’n apparaat te bedienen, omdat je constant in die vervuilende uitlaatgassen staat. Zeker in steden met een lage emissiezone (LEZ) is het in feite waanzin dat tweetakttoestellen – denk ook aan brommers – nog wel toegestaan zouden zijn.”

Op basis van dit onderzoek verbiedt de nieuwe regering van Vlaanderen haar ruim 300 gemeenten om nog langer om bladblazers en heggescharen apparaten met een kleine tweetakt motor te gebruiken. De reden is dat de apparaten te vervuilend zouden zijn.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

11 reacties op “‘BLADBLAZERS VLAARDINGEN MOETEN IN DE BAN’

 1. geweldig, bladblazers in de ban, de dingen maken een rotherrie en dat voortdurende heng heng wordt je kierewiet van.(ook degene de dat apparaat bediend_) idd een bladhark en dan METEEN opruimen, vaak blijft blad of gewied onkruid nog dagen lang ligggen en waait dan weer weg.

   1. Ik dacht dat het aan mij lag dat ik last van die herrie had. Één hele dag in de week wordt de boel bij elkaar geblazen. Ik word er helemaal tureluurs van. En inderdaad vaak blijft het bij elkaar geblazen blad nog een dag liggen zodat een gedeelte weer weg waait.

 2. Heel goed plan, degene die de bladblazers bedienen denken volgens mij dat ze met de brommer zijn, ze zijn constant aan het gassen, zoooooo irritant.

 3. Zijn ze in nederland helemaal gek geworden.
  Straks mag ook de bezem niet meer gebruikt worden stof waait op, en slijten te hard

 4. Stroomopwaarts medewerkers worden als grofvuil behandeld door burgers in de wijken. Mensen weten de inhoud van de rugzak niet voor bijna alle mensen is het werk wat ze doen zwaarder als het er voor de buiten wereld uitziet. Ik wens respect voor mensen met een arbeids beperking die zich helemaal de tyfus werken op het max van hun kunnen. Dat harken is fysiek zwaarder dusbgaan dan niet zeuren dat je stoepje niet schoon geveegd is deze herfst. Geen herrie is Geen werk. Wat denken die biezen oude vlerken wel niet. Lekker sterven achter de geraniums dat is wat jullie te doen staat!!! Groeten een stroomopwaarts medewerker met menselijk verstand ipv al deze demente mongolen!!!

 5. Vooruitstrevend DIE Vlaardingers
  Blaadjes en ander vuil bijeen harken en aan
  eind van de dag gelijk opruimen
  Eindelijk verlost van die herriemakende krengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *