Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BKR-REGISTRATIE 4% HUISEIGENAREN DOOR WARMTENET SCHIEDAM

SCHIEDAM- Eigenaren van ruim 120 grondgebonden woningen in Schiedam-Groenoord krijgen een BKR-registratie voor het aangaan van de lening die nodig is voor aansluiting op het warmtenet van Eneco. Het gaat om circa 4% van de eigenwoningbezitters die geen onderdeel zijn van een VvE. Hierbij is de verwachte investering voor aansluiting op het warmtenet circa 7.000 euro.

Een aansluiting op het toekomstig warmtenet kan nodig zijn wanneer Groenoord van het gasnet wordt losgekoppeld om te voldoen aan het klimaatakkoord, maar het aardgasverbod in de wijk kan door de bewoners zelf worden tegengehouden. Wanneer een hele straat weigert afstand te doen van hun aansluiting op het gasnet zal de gasleiding voor de betreffende straat blijven liggen. Dat staat in de businesscase van het plan ‘Nieuwe Energie voor Groenoord’: totale kosten voor het plan 120 miljoen euro.

Veel zal dus afhangen van de eigenwoningbezitters in de wijk. Het stadsbestuur hoopt dat zoveel mogelijk huizen worden aangesloten op het warmtenet. Daarvoor moeten huiseigenaren de extra hypotheek afsluiten (rente 1,2 %) met een looptijd van 30 jaar. Bij galerijwoningen uit de periode 1965 gaat het om een investering van 14.848 euro per huishouden.

Van de kopers valt 96% binnen een VvE, waarbij de VvE de lening aangaat en de kosten doorberekent in de servicekosten. Deze mensen krijgen hiervoor geen (aanvullende) BKR-registratie.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “BKR-REGISTRATIE 4% HUISEIGENAREN DOOR WARMTENET SCHIEDAM

  1. Hoi Hans,
   Als de eigenaren het uit eigen middelen betalen, is het geen probleem.
   Maar, zoals in het stukje vermeld, eigenaren een lening moeten afsluiten, word je aangemeld bij het BKR. Voor sommige mensen kan 7000 euro veel geld zijn.
   Veel mensen beseffen niet dat als je een lening aangaat of een auto least je bij het BKR word aangemeld. Dat kan in deze tijden wel eens nadelig zijn, zelfs als je netjes betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *