Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BINNENKORT VLAARDINGSE VLAG OP STADHUIS

VLAARDINGEN- De Vlaardingse vlag zal binnenkort vaker te zien zijn in het centrum van de haringstad. De Vlaardingse driekleur – rood, geel, donker blauw – zal om te beginnen worden uitgehangen op het torentje van het stadhuis zolang dat past in het landelijke vlaggenprotocol. Dit wordt opgenomen in het nieuw op te stellen vlaggenprotocol voor de gemeentelijke panden. Wel moet het torentje op het stadhuis eerstnog zodanig worden aangepast dat de vlag op een verantwoorde manier kan worden opgehangen. Dat vergt nog tijd en inspanning.

De Vlaardingse ondernemers worden door de gemeente verzocht om in het kader van het Programma Levendige Binnenstad ook de Vlaardingse vlag uit te hangen. Tot slot wil de gemeente inwoners, organisaties en bedrijven stimuleren om via social media en de gemeentepagina de vlag uit te hangen.

Het vlaggen met de Vlaardingse driekleur komt er op verzoek van ONS.Vlaardingen. Het verzoek kon vorig jaar maart rekenen op steun van een raadsmeerderheid.

De Vlaardingse vlag hangt sinds november 2017 al in de raadszaal. ONS.Vlaardingen heeft destijds, mede met steun van  de CU-SGP, een voorstel ingediend voor de vlag (samen met de Nederlandse). Het voorstel werd met twintig stemmen voor en elf stemmen tegen aangenomen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *