RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BIJZONDER KONVOOI OP DE BOOT IN HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Een konvooi oorlogsmaterieel van de voormalig geallieerden is zondagavond in Hoek van Holland met aanwijzingen van de politie op de boot naar Engeland gezet. Ze kwamen uit Arnhem waar 75 jaar Market Garden is bijgewoond.

De herdenking van afgelopen weekend liep uit op een pijnlijke ervaring voor vier Britse oorlogsveteranen van de 1944 Alliance Normandy-Market Garden. Ze werden in Arnhem weggestuurd bij de Airborne-herdenking. De hoogbejaarde mannen waren niet welkom in de vip-ruimte, omdat ze geen toegangspas hadden. Zitplaatsen vrij maken voor de oude helden bleek niet mogelijk.

Het is dit jaar precies 75 jaar geleden dat operatie Market Garden begon. Het was het geallieerd offensief in september 1944, aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Voor de geallieerden en Nederland werd het grotendeels een mislukking doordat een laatste brug bij Arnhem niet kon worden ingenomen. Mede hierdoor werden het noorden en westen van Nederland niet bevrijd van de nationaal-socialisten en kregen deze gebieden te maken met de hongerwinter.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *