Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEZWAAR TEGEN SLOOP ‘HOF VAN SPALAND SCHIEDAM’ BESTOND AL 3 JAAR

SCHIEDAM- Het uiteindelijke argument om winkelcentrum Hof van Spaland in Schiedam-Groenoord niet te slopen heeft een deel van de gemeenteraad verrast. Het roept de vraag op waarom dit 3 jaar heeft moeten duren: ‘Het argument dat er veel eigenaren en belangen zijn was ook toen al bekend.’ Al die tijd werd gespeeld met het idee om de winkels te verhuizen naar het Bachplein. Een haalbaarheidsstudie naar drie mogelijkheden (waaronder sloop) heeft in totaal 459.000 euro gekost.

Het plan voor het Bachplein is nu een mix van woningen en een gezondheidsplint, met hierin huisartsen, fysiotherapeuten en andere (para)medische voorzieningen. De winkels in het Hof van Spaland worden herschikt.

Op 9 april vorig jaar besloot de gemeenteraad unaniem tot de studie naar de mogelijkheid voor revitalisatie van het Hof van Spaland en de ontwikkeling van het Bachplein. Uit deze haalbaarheidsstudie is afgelopen augustus gebleken dat het scenario van winkels en woningen op het Bachplein financieel niet haalbaar is en evenmin kon rekenen op voldoende draagvlak bij de Coöperatieve Vereniging van Erfpachters Hof van Spaland (CVVE).

Het definitieve besluit is door het stadsbestuur op 19 augustus meegedeeld per collegebrief. Vanuit de gemeenteraad is verbaasd gereageerd. Men zou als eerste via de media hebben vernomen dat er een besluit was genomen om het bestaande winkelcentrum niet meer in de plannen voor woningen en winkels op het Bachplein te laten voorkomen. Waterweg Actueel heeft hier op 20 augustus als eerste over bericht.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “BEZWAAR TEGEN SLOOP ‘HOF VAN SPALAND SCHIEDAM’ BESTOND AL 3 JAAR

  1. Ook hier weer zijn de eigenaren, de erfpachters die hier hebben geïnvesteerd in bedrijfspanden op gemeentegrond, niet eerst eens gevraagd wat zij willen en wat voor hen een goede oplossing is.
    Ga eens na wat de aankondiging van zo’n plan met de waarde en verkoopbaarheid van je pand doet!
    De gemeente Schiedam schoffeert haar eigen erfpachters, die trouw jaarlijks de gemeentekas vullen door de erfpachtscanon te betalen.
    Schiedam ruimt ook haar trouwe erfpachters op in de Spaanse Polder, Graveland Noord en Zuid en Nieuw-Mathenesse!!
    http://Www.erfpachtproblemen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *