Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEZWAAR MOGELIJK TEGEN VERGUNNING SCHEEPSWERF SCHIEDAM

SCHIEDAM- Scheepswerf Huisman in Schiedam-West wil een extra kotterbank plaatsen in een bestaande bedrijfshal (een kotterbank is een freesbank waarbij het werkstuk stil staat en het gereedschap draait). Tegen de benodigde omgevingsvergunning kunnen belanghebbenden bezwaar maken.

Huisman heeft al jaren te maken met procedures vanuit de omgeving vanwege geluidshinder. Spraakmakend is de zaak van twee huiseigenaren aan de Jan Evertsenweg. Ze zijn met succes naar de Raad van State gestapt. De hoogste rechter heeft daarop een milieuvergunning vernietigd van Huisman. Toch ervaren de twee nog geregeld geluidshinder, maar een aanbod van de gemeente om te worden uitgekocht en te verhuizen hebben de twee omwonenden afgeslagen.

Op zijn beurt heeft Huisman recent een stokje gestoken voor de twee woontorens Let’s Go West op de Vlaardingerdijk. De makelaar heeft de appartementen uit de verkoop gehaald. Het beroep dat scheepswerf Huisman heeft ingesteld op de omgevingsvergunning heeft nadelige uitgepakt voor de toekomst van de woontorens. De flats staan gepland recht tegenover het bedrijf in de Wiltonhaven.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

14 reacties op “BEZWAAR MOGELIJK TEGEN VERGUNNING SCHEEPSWERF SCHIEDAM

 1. Het ene na het andere bedrijf wordt gehinderd in zijn werkzaamheden of zelfs de nek omgedraaid. Meestal door bezwaren die zoals nu ingediend kunnen worden. Laat die mensen hun werk doen. Onze economie draait op dit soort bedrijven. Uw uitkering en scootmobiel worden ervan betaald. De subsidie van uw linkse bezwaarclubjes worden ervan betaald. Laat een bedrijf zijn geld verdienen.

 2. Die twee woontorens , met alle gemakken voorzien , hadden daar allang moeten staan . Het is nu een welles , nietes spelletje geworden , shame on you all !

 3. Nb. Laat Huisman die kotterbank lekker in zijn reet steken , in Vlaardingen Oost zit de Firma Kreber , die al jaren lang grote kotterbanken in bedrijf heeft . Waarom gaan ze daar niet heen om hun klus te laten klaren .

  1. Je hóeft natuurlijk niet persé je huis te kopen in de buurt van een locatie waar gewerkt wordt. Sommige mensen zijn zó allergisch voor de kost verdienen dat ze het ook niet kunnen aanhoren als een ander dat doet.

   1. Wat een hoop vooroordelen verkondigt u op deze website. Het zou u sieren om wat genuanceerder te zijn en alle mensen die u afkraakt eens werkelijk te spreken. Op veel van uw opmerkingen valt een tegenreactie te geven.
    Zo woonden veel van de bewoners in de omgeving van deze bedrijven er allang voordat de bedrijven zo groot werden. Van overlast was toen nog geen sprake. Elders durft u te zeggen dat mohammedanen slecht voor hun woning zorgen. Ik kan u vertellen dat veel moslims een stuk schoner leven dat de gemiddelde Nederlander, wat dat dan ook moge zijn. Polarisatie in welke vorm dan ook zal nooit zorgen voor een vriendelijkere samenleving.

    1. Dag anonieme. Natuurlijk heb ik vooroordelen, door ervaring verkregen. Eigenlijk zoals iedereen, maar ik durf ze te benoemen. Daar zijn de meeste mensen te schijnheilig voor. Hoe komt het dat de omgeving Mariastraat vanaf begin 70er jaren naar de knoppen ging? En Nieuwland vanaf begin 80er jaren? Groenoord vanaf begin 90er jaren? Welke bevolkingsgroep begon in de genoemde perioden deze wijken massaal te betrekken? En bedrijven groeien, dat is gezond en goed voor de economie. Ook als je een huis vlak bij zo’n bedrijf koopt. Daar moet je dan niet over zeuren, maar elders een huis kopen. Wel goed het bestemmingsplan inzien uiteraard, anders moet er binnen no time weer worden geklaagd.

 4. Blij zijn dat die woontorens er niet komen, want dat wordt chaos met het verkeer!
  Buiten dat mogen we blij zijn dat er werk is in die havens, werkvoorziening ook meegewogen!

 5. Wat was er eerder Huisman of bewoners uit de omgeving?
  Bewoners die er korter wonen moeten niet klagen, moet je niet gaan wonen bij een scheepswerf. In het verleden was Wilton Fijenoord een wereldbedrijf met heel veel werk, ook die is kapot gemaakt. Daardoor hebben honderden Schiedammers hun baan verloren evenals bij de Gusto.
  Wat voor hinder kan die machine geven, werkt dat ding ook in de nacht?
  Hetzelfde gezeur is er te horen uit de Svea wijk.
  Klagen over Zestienhoven (The Hague-Rotterdam airport), terwijl het vliegveld er al vele decennia langer is. Ook woont er zo een klager in het centrum die wil hebben dat de klokken van de Grote kerk niet meer luiden na eeuwen.

 6. Een leipekees die een huis heeft gekocht bij Schiphol klaagt nu steen en been omdat hij er van uit ging dat door zijn aankoop het vliegverkeer werd afgeschaft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *