Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEWONERS TERUG NAAR AFGEBRANDE VILLA VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De villa op de kop van de Oosthavenkade in Vlaardingen wordt weer betrokken. “De bewoonster is beneden alles al een beetje aan het inrichten”, zegt Ingo van der Stelt van aannemer Koers Groep BV uit Barendrecht. Naar verwachting wordt het pand over een maand weer volledig bewoond. Van der Stelt: “Boven zijn we de laatste dingetjes aan het doen. Het dak zit er op. Op de begane grond is alles al afgelakt. Alleen de parketvloer en het laminaat gaan er nog in boven. En we zijn nog even in afwachting van het sanitair voor de badkamer op zolder.”

In de ochtend van 10 april 2018 stond de villa in lichterlaaie. Om 10.20 uur brak de brand uit op de zolderetage van het gebouw dat staat aan de Buitenhaven, die mondt uit in de Nieuwe Maas. In de omgeving van de villa hing lange tijd veel rook. Het advies aan de inwoners van Vlaardingen-VOP en Oost was om ramen en deuren te sluiten en het ventilatiesystemen uit te schakelen. De burgemeester kwam poolshoogte nemen bij de grote brand.

Door de brandweer werd het dak gesloopt om de brand volledig uit te krijgen. Rond de middag werd het sein brand meester gegeven.

In de afgelopen maanden verbleven de bewoners in stacaravans achter de ruïne die langzaam weer is opgebouwd.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *