Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BETER VOOR VLAARDINGEN: ‘NU WIELKLEM TEGEN WITTE KENTEKENS!’

VLAARDINGEN- Er moet nu echt een wielklem komen in Vlaardingen tegen het niet betalen van boetes door houders van witte kentekens . Raadslid Marco Van Unen (BvV): ‘Dit kan zo niet langer ongestraft blijven. Een Nederlander die wel netjes zijn boete betaalt en de buitenlander niet.” Van Unen reageert daarmee op de beantwoording van vragen van BvV door het gemeentebestuur.

BvV heeft onlangs vragen gesteld over het betaald parkeren in de binnenstad van Vlaardingen. BvV: ‘Ondanks dat er wederom vraagtekens zijn bij de antwoorden van verschillende vragen, is het wel duidelijk geworden dat er een groot probleem opdoemt met de ‘buitenlandse’ kentekenhouders. In 2018 werd 9% van de boetes (lees naheffing belasting) opgelegd aan ‘buitenlanders’. Hiermee was een bedrag gemoeid van 45.000 euro, waarvan slechts 2,700 (=6%) werd betaald. Van de naheffingen op een Nederlands kenteken werd 84% betaald. Maatregelen zullen dus moeten volgen, waaronder bijvoorbeeld een wielklem of een wegsleepregeling!’

De gemeente Vlaardingen weigert tot nu toe de inzet van de wielklem, omdat de invordering van boetes voor foutparkeren wordt gedaan door het Centraal Justitieel Incassobureau. De gemeente ziet het inzetten van een wielklem bij foutparkeren daarom als een taak van de politie.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “BETER VOOR VLAARDINGEN: ‘NU WIELKLEM TEGEN WITTE KENTEKENS!’

  1. Ben er ook van overtuigd dat ze geen van allen wegenbelasting betalen in Nederland terwijl ze hier vrijwel wonen, zo ook vrachtwagens niet.

  2. Opzouten met witte kentekenplaten… wielklem tot ze hier niet meer willen wonen. Beter voor Vlaardingen en alle Nederlandse bewoners. Ze komen ….maar passen zich niet aan. Heb wij als vlaardingers alleen maar last van…. En die wielklem laten zitten tot ze betaald hebben.😆😆😆 en anders opzouten waar je vandaan komt .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *